MENÜ

Vitor Pereira'dan Fenerbahçe'ye kötü haber: Van Persie...

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Monaco'yla karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Portekizli teknik adam takımın yıldız oyuncusu Van Persie'nin sakatlığından ötürü yarın kadroda olmayacağını açıkladı.

Vitor Pereira'dan Fenerbahçe'ye kötü haber: Van Persie...

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ve takımın başarılı defans oyuncusu Simon Kjaer, Monaco maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Pereira ayrıca yaş gününü de kutladı.

Basın toplantısı Simon Kjaer'in sözleriyle başladı. Danimarkalı savunmacı maçı sabırsızlıkla beklediğini belirtirken Radamel Falcao ile karşılaşmayı da heyecanla beklediğini ifade etti.
Kjaer'in açıklamaları şöyle;

"Kaptanlık beni değiştirmeyecek..."

Monaco'yu geçmek bizim için başlangıçta önemli bir hedef. Bu maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Kaptanlığın getirdiği bazı sorumluluklar olacak ancak bu beni futbolcu ya da insan olarak değiştirmeyecek.Geçen sezon başka bir sistemle oynuyorduk.



"Güçlü bir savunmamız olacak"

Yeni sisteme alışmak çok kolay olmadı. Çok fazla hazırlanacak vaktimiz de olmadı. Ben savunmamıza inanıyorum. Geçen yıl da olduğu gibi bu sene de güçlü bir savunmamız olacak.

"Falcao'yu heyecanla bekliyorum"

Falcao üst düzey bir forvet... Çok fazla gol attı, çok büyük takımlarda oynadı. Sakatlığının da etkisiyle belki eski performansında değil ama Falcao'yu küçümsemek de benim haddime değil. Güzel bir mücadele olacak onunla aramızda... Heyecanla bekliyorum...

"Skrtel'le çok zaman geçirmedik"

Skrtel'le birbirimize alışmamız için kısa süre geçirdik ama bütün takım böyle... Hocamızın ve teknik heyetin istekleri doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Pereira: Çok dikkatli olmalıyız

Kjaer'in ardından sözü alan Vitor Pereira, Hollandalı yıldız Van Persie'nin mücadelede forma giyemeyeceğini açıklarken iyi savunma yapmaları gerektiğinin de altını çizdi. Pereira sözlerine şöyle devam etti;

Şampiyonlar Ligi mücadelesinde hırslı olacağız. İyi bir rakiple karşılaşacağız ama biz de iyi bir takımız. Hırsımızı göstererek turu geçmeyi istiyoruz.

Alışık olduğumuz normal bir hazırlık sezonu geçirmedik. Tatilde ailelerimizle vakit geçirmek ve dinlenmek için kısa bir süremiz oldu.Ligin hemen ardından Avrupa Şampiyonası başladı. 4 haftalık bir çalışma vaktimiz oldu ancak bu bile bir takım için fazla değil... Ayrıca 3 oyuncumuz sakat ve 3 oyuncumuz cezalı.

Biz yine de yarın maçı kazanacak kapasitede olduğumuzu düşünüyorum. Yarın mutlaka gerçekçi olmak zorundayız. En küçük hata pahalıya mâl olabilir.



"Van Persie yarın olmayacak"

Van Persie'nin sakatlığı çok ciddi değil ancak yarınki maçta oynaması için engel teşkil ediyor. Sağlık ekibimizle tedavisini sürdürüyor. Yarın bizimle olamayacak.

Bu takımın iki sistemi birden oynayabilmesi gerektiğini düşündüm. Türkiye Ligi'nin yapısı nedeniyle bu kararı aldım. Bu sistemi biliyorum. Ama zamana ihtiyacımız var..

Taraftarlarımız bilsin ki çok fazla yeni oyuncumuz var ve kısa bir hazırlık sürecimiz oldu... Yarın umarım stadı doldururlar ve yeni oyuncularımıza bir 'Hoşgeldin' derler...

"İyi savunma yapmalıyız"

Monaco takımı iyi savunma yapan, blok halinde, agresif oynayabilen bir takım. Topu kazandıklarında hızlı şekilde kontratak üretebiliyorlar... Bu tür maçlar her zaman hatalarla şekillenen maçlardır. İyi savunmak yapmak ve kolay top kaybetmemeliyiz. Topu kazandığımızda hücuma, kaybettiğimizde de savunmaya hızlı şekilde geçebilmeliyiz. Kriterlerimizi unutmadan oynamalıyız. Çok risk alamayız bu turlarda...

"Hızlı oynayabilen bir takım değiliz..."

Çok fazla risk alıp, çok fazla hücum ederseniz bu sizi hataya zorlar. Asla unutmamalıyız ki bu tur iki maçlık... Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız. En önemli skor iki maç sonunda alınan skor olacak... Şu anda açıkçası çok hızlı oynayabilecek bir kadromuz yok...








Haberin Devamı
YORUM YAZ