MENÜ

Fenerbahçe'yi Fransız OHAL'i vurdu

Prensliğin, Monaco'da 500 güvenlik görevlisinin bulunduğunu ve sayının maça yetmeyeceğini belirterek destek istediği ancak OHAL uygulaması nedeniyle geri çevrildiği öğrenildi. Bunun üzerine taraftara yasak geldi.

Fenerbahçe'yi Fransız OHAL'i vurdu

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Monaco, Fransa'daki rövanş maçına güvenlik gerekçesiyle sarıilacivertli taraftarların alınmayacağını duyurmuş ve büyük tepki toplamıştı.

Monaco Prensliği resmi gazetesinde yayımlanan kararda, Fransa'da son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına, saldırı sonrası alınan güvenlik önlemlerine ve bu önlemler nedeniyle tüm güvenlik görevlilerinin meşgul olduğuna atıfta bulunularak, 1 Ağustos'tan itibaren, 3 Ağustos gece yarısına kadar Monaco Prensliği'ne taraftar girişinin yasaklandığı belirtilmişti.

Fenerbahçe taraftarının birçok maçta gösterdiği tutum nedeniyle şiddete açık bir karakterde olduğu savunulan açıklamada, bu nedenle 3 Ağustos'ta oynanacak karşılaşmanın da güvenlik açısından büyük risk taşıdığı bildirilmişti.

Monaco'nun böyle bir karar almasında Fransa'da uygulanan OHAL'in etkisi olduğu ortaya çıktı.

Prensliğin, Monaco'da sadece 500 güvenlik görevlisinin bulunduğunu ve bu sayının Fenerbahçe maçına yetmeyeceğini belirterek Fransa'dan destek kuvvet istediği ancak OHAL uygulaması nedeniyle hükümetin bunun geri çevirdiği öğrenildi. Monaco'nun da bunun üzerine Fenerbahçe taraftarına yasak getirmek zorunda kaldığı belirlendi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ