MENÜ

'Siz ülke basketbolunun geleceğisiniz!'

Milli Takım’ın başarılı altyapı coachu Ömer Uğurata, yıldız seviyesinden itibaren çalıştırdığı oyuncularına anlamlı bir mesajla veda etti; ‘Geleceğin Devleri’ni oluşturacak sporcularına, “Eksiklerinizi kapatmak için hiç durmadan çalışın” diyerek öğütte bulundu.

'Siz ülke basketbolunun geleceğisiniz!'

U20 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemize bronz madalya kazandıran Ümit Milli Takım antrenörü Ömer Uğurata, yıldız seviyesinden bu yana çalıştırdığı ve altyapı yaşını dolduran oyuncularına anlamlı bir mesajla veda etti.

Şampiyonada yarı final maçı öncesi Uğurata, herkese teşekkürlerini sunarken, 5 yıl boyunca birlikte olduğu oyuncularına öğütler verdi, geçmişten bugüne nasıl geldiklerini anlattı. İşte o anlamlı mesajdan bazı başlıklar:

“Ben onlara şampiyon diyorum. 5 senedir yaz tatili yapmadan, yaşıtları eğlenirken Bolu Dağı’nda koşan bu çocuklar her şeyin en iyisini hak ediyor”.

Sizler artık tamamen profesyonel olacaksınız. Fiziksel olarak biraz geridesiniz akranlarınızdan. Bazılarınız liglerimizde süre alamıyor. Süre alanların sorumlulukları yok. Zor bir süreç başlıyor sizin için. Ben size inanıyorum aslanlarım. Siz ülke basketbolunun geleceğisiniz!”

“Korkmayın. Eleştirilere kulak asmayın. Okuyun, dinleyin ama doğru bildiğiniz yoldan sapmayın. Çalışın. Eksiklerinizi kapatmak için hiç durmadan çalışın!”

“Hayatınızın bundan sonraki her gününde de şampiyon gibi yaşayıp şampiyon gibi davranın. Sporda kazanmak da var, kaybetmek de. Önemli olan kendinden önce takımını düşünebilmek”.

“100 maça çıktık. 4 resmi turnuvada, 32 karşılaşmada 26 galibiyet aldık. 2 kez İstiklal Marşımız’ı söyleyip, bayrağımızı 4 kez göndere çektik. Alt jenerasyonlar daha iyisini yapana kadar gelmiş geçmiş en iyi altyapı milli takımına bir kez daha teşekkürler”.

Haberin Devamı
YORUM YAZ