MENÜ

Inter ile Mancini yol ayrımında

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter’de teknik direktör Roberto Mancini’nin, yönetimle ters düştüğü konuların bir türlü aşılamaması sebebiyle ayrılığın eşiğine geldiği öne sürüldü.

Inter ile Mancini yol ayrımında

Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport ve La Gazzetta dello Sport’taki haberlerde, Caner Erkinli Inter’in yeni sezonun başlamasına bir aydan az süre kala teknik direktör değiştirmek durumunda kalabileceği iddia edildi.

Basında çıkan haberlerde, kulüp yönetiminin bu sezon izlediği transfer politikası ile kendi sözleşmesinin uzatılması konusunda çekimser tavrından dolayı Mancini ile Endonezyalı başkan Erick Thorir arasındaki anlaşmazlığın derinleştiği ifade edildi.

Mancini ve Thorir’in geçen cumartesi günü bir araya geldiği ve bu görüşmede ikilinin, anlaşmazlıkların üstesinden gelemediği, bu nedenle de mevcut durumun ayrılığa neden olacağı kaydedildi.

İtalyan teknik adam Mancini’nin şu ana kadar Caner Erkin, Ever Banega ve Cristian Ansaldi’yi kadrosuna katan Inter’in transferlerini yeterli bulmadığı aktarıldı. Mancini’nin Arjantinli golcü Mauro Icardi’nin yüksek bir ücrete takımdan gönderilme ihtimalinin kuvvetlenmesi karşısında yönetime, zirveye oynamak ve Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi vermek için eldeki kadronun yeterli olmayacağını söylediği ancak başkan Thorir’den transfer için tatmin edici bir yanıt alamadığı belirtildi.

Kariyerinde ikinci kez 2014’te Inter’in başına gelen Roberto Mancini, geçen 2 yılda takımı zirveye taşıyamamış, mavi-siyahlı ekip geçen sezonu ligde 4. sırada bitirmişti.

Corriere dello Sport, İtalyan teknik adamla yolların ayrılması durumunda Inter yönetiminin, takımın başına Hollandalı genç çalıştırıcı Frank De Boer’u getirmek için istekli olduğunu ileri sürdü. La Gazzetta dello Sport ise Inter’in yeni Çinli sahibi Suning Holding’in, Mancini’nin olası ayrılığı durumunda Brezilyalı Leonardo ya da Arjantinli Diego Simeone’yi teknik direktörlük görevine getirebileceğini iddia etti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ