MENÜ

İki rakipte benzer tartışma

Fenerbahçe’deki taktik tartışmasının bir benzeri Monaco’da yaşanıyor. 4-2-3-1’den vazgeçen Jardim, “4-4-2’den keyif aldım” dese de hazırlık maçlarında yenilen goller endişe yaratıyor.

İki rakipte benzer tartışma

Vitor Pereira, yeni sezonda taktik değişikliğine giderek 3-5-2’ye dönüş yapma kararı almıştı. Portekizli’nin bu kararı, Sarı-Lacivertliler’de tartışma yarattı. Önemli eksiklerin olduğu bu dönemde böylesi radikal bir değişimin olumsuz etki yaratacağı yorumları yapıldı. Fenerbahçe’deki bu tartışmanın aynısı Monaco’da yaşanıyor. Fransız ekibi yıllardır 4-2-3-1 taktiğiyle oynarken, bu sezon 4-4-2’ye geçiş yaptı. Teknik direktör Leonardo Jardim, “Yeni sistemden keyif aldım. Daha iyi oynuyoruz” sözleriyle bu değişimi savundu. Ancak Fransız basınında, 6 hazırlık maçında 12 gol yendiği hatırlatılarak bu taktiğin Monaco için Şampiyonlar Ligi’ne mâl olabileceği yorumları yapıldı.

Orta saha dirençsiz

Jardim; Falcao ve Germian’ı aynı anda oynatabilmek için bu sistem değişikliğine gitti. Ayrıca Sidibe transferinin ardından Fabiano’yu da sağ bekten sağ açığa çekti. Yeni oyun şablonunda 15 kez fileleri havalandıran Monaco, hücum gücünü daha iyi kullanmaya başladı. Ancak orta sahada defansif yönü güçlü Toulalan’ın yerinin dolmaması, bu bölgedeki direnci düşürdü. Fransız basınının Jardim’e en büyük eleştirisi de orta sahanın ortasında kullandığı iki oyuncunun da teknik ve hücum kapasitesinin yüksek olmasına karşın savunmada aksaması.

Monaco İstanbul’a geliyor

Fransız ekibi, yarın akşamki mücadele için bugün İstanbul’a gelecek. Kırmızı-Beyazlılar’ı taşıyacak olan uçak, saat 15.00’te Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapacak. Monaco kafilesi, yoğun güvenlik önlemleri altında havalimandan, konaklayacağı Marriott Otel Asia’ya geçecek. Kırmızı-Beyazlılar, maçı oynadıktan sonra yine yoğun güvenlik önlemleri altında, perşembe sabahı İstanbul’a ayrılarak Fransa’ya geri dönecek.

Basın toplantıları bugün

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, bir futbolcu ile birlikte saat 15.00’te basının karşısına çıkacak. Sarı-Lacivertliler maçtan önceki son idmanını ise saat 18.00’de Samandıra Tesisleri’nde yapacak. Monaco’nun teknik patronu Leonardo Jardim ile bir öğrencisi ise saat 19.00’da basının karşısına çıkacak. Kırmızı-Beyazlılar, 19.30’da Ülker Stadı’nda son provayı yaptıktan sonra maç saatini beklemeye başlayacak.

Germain rövanşta olmayabilir

Geçtiğimiz sezon kiralık gittiği Nice’de başarılı bir performans sergileyen Valere Germain, bu sezon Monaco’ya geri dönmüştü. Hazırlık maçlarında Falcao ile birlikte forvette görev yapan Germain’e İngiliz ekibi Southampton talip oldu. Fransa’nın önde gelen gazetelerinden L’Equipe’te çıkan habere göre; menacer Claude Puel, geçtiğimiz sezon Nice’de beraber çalıştığı 26 yaşındaki golcünün transfer edilmesini istedi. İspanyol takımı Real Betis’in de yıldız futbolcuyu istediği ancak Southampton’ın Germain’e imza attırma konusunda favori olduğu kaydedildi.
Yarın akşam Fenerbahçe’ye karşı ilk 11’de başlaması beklenen golcü futbolcu, önümüzdeki haftaki rövanşa kadar İngiliz ekibine transfer olabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ