MENÜ

Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine, ülkenin geneli gibi spor camiası da büyük tepki gösterdi. 4 büyük kulüplerin yanı sıra, hemen her sporcu sosyal medya aracılığıyla mesaj verdi. Futbolcular ve teknik adamlar meydanlara inip demokrasi nöbetlerine katılırken, TFF ve Kulüpler Birliği Cumhurbaşkanı’nı ziyaret etti. Spor Bakanı Kılıç ise, “Ülkenin birlikteliği sahalara da yansımıştır” dedi.

Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet

Tarihinin en karanlık gecelerinden birini 15 Temmuz’da yaşadı Türkiye... Özellikle İstanbul ve Ankara’da meydana gelen darbe girişimi sonrası halk sokaklara dökülüp, tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının mesajını verirken; ülke adeta tek yumruk oldu. Siyasi partiler ortak bildiri yayınladı, halk meydanlarda sabahlara kadar nöbet tuttu, spor camiası da bu yaşananlara sessiz kalmadı.

Hemen lanetlediler

15 Temmuz gecesi Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor hemen sosyal medya aracılığıyla Türk Bayraklı paylaşımlarda bulundu. Hemen ardından Anadolu’daki hemen her kulüp darbeyi ve terörü lanetledi. Futbolcular antrenmanlara Türk Bayrağı ile çıkarken, hazırlık maçlarından önce de bayraklı mesajlar verildi. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’dan milli yıldızımız Arda Turan’a kadar spor camiasının önemli isimleri meydanlara inip, demokrasi nöbetlerine katıldı.

Erdoğan teşekkür etti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli takım kaptanı Arda Turan’ın yer aldığı heyet önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı makamında ziyaret etti, bizzat “Geçmiş olsun” dileklerini sundu. Erdoğan da verilen destek için teşekkür etti.

‘Spor alanlarında buluşalım’

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da önemli mesajlar iletti. Kılıç, “Zor günlerden geçtiğimiz ve demokrasi için şehit verdiğimiz bugünlerde; kadirşinas milletimizin sergilediği birlik, beraberlik ve kardeşliğin sahalara da yansımasını temenni ediyorum. Nitekim yansımıştır da. İnanıyorum ki demokrasi nöbetlerinde meydanları dolduran her kesimden vatandaşlarımız, spor alanlarında da buluşacak” dedi. Sporseverlerin ve taraftarların endişelenmemesini isteyen Bakan Kılıç, “Yarışlar için her türlü güvenlik önlemi alınmıştır. Spor camiamız, sporseverlerimiz endişeye kapılmasın. Yarışlar bir şölen havasında geçecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ