MENÜ

Fenerbahçe'ye iki müjde birden!

Tahkim Kurulu, Aziz Yıldırım’ın 8 aylık cezasını 2 aya indirdi. Başkan böylece ligin ilk haftasında tribündeki yerini alabilecek. UEFA Tahkim Kurulu, yıldız futbolcunun 31 Aralık tarihine kadar olan cezasını 30 Eylül’e çekti. Volkan, son 4 grup maçında oynayabilecek.

Fenerbahçe'ye iki müjde birden!

Başkan Aziz Yıldırım maç kaçırmayacak

Tahkim Kurulu, Aziz Yıldırım’ın 8 aylık cezasını 2 aya indirdi. Başkan böylece ligin ilk haftasında tribündeki yerini alabilecek.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 12 Temmuz’daki toplantısında, Galatasaray ile oynanan Türkiye Kupası maçından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle Aziz Yıldırım’a ceza yağdırmıştı.

Yıldırım’a hakem soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemine yönelik hakaret nedeniyle 6 ay hak mahrumiyeti ve 100 bin TL para cezası, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle ise 2 ay hak mahrumiyeti ve 40 bin TL para cezası verilmişti. Tahkim Kurulu, dünkü toplantısında Yıldırım’ın itirazını görüştü.

2 ay + 40 bin TL onandı

Kurul, başkana hakeme yönelik hakaret sebebiyle verilen 6 aylık hak mahrumiyeti ve 100 bin TL para cezasını oybirliğiyle kaldırdı. Aziz Yıldırım’ın sportmenliğe aykırı açıklamaları gerekçesiyle verilen 2 aylık hak mahrumiyeti ve 40 bin TL para cezası ise yine oybirliğiyle onandı. Mahrumiyet cezası, 28 Mayıs’ta başladığı için 28 Temmuz’da sona erecek. Böylece Aziz Yıldırım, hiçbir maçı kaçırmayacak.

Volkan Şen'e 3 ay indirim

UEFA Tahkim Kurulu, yıldız futbolcunun 31 Aralık tarihine kadar olan cezasını 30 Eylül’e çekti. Volkan, son 4 grup maçında oynayabilecek.

Volkan Şen, Braga maçının hakemi Ivan Bebek’e maçtan sonra gösterdiği sert tepki nedeniyle 31 Aralık 2016 tarihine kadar Avrupa Kupaları maçlarından men edilmişti. UEFA Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin bu cezaya yaptığı itirazı değerlendirdi.

Kurul, Volkan Şen’in ceza tarihini 31 Aralık’tan 30 Eylül’e çekti. Cezanın ilk halinde Volkan, takımı Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi’nde grup aşamasına kalması halinde bu turdaki tüm maçları kaçıracaktı.

Diğer cezalar değişmedi

Yıldız futbolcu, cezanın düşürülmesi sonrası eleme turlarının tamamını, gruplarda ise sadece ilk iki karşılaşmayı kaçırmış olacak. Volkan Şen, Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi’nde kalan 4 grup müsabakasında ise forma giyebilecek. UEFA Tahkim Kurulu, Vitor Pereira’nın 1, Alper Potuk’un ise 3 maçlık cezasını onadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ