MENÜ

Pereira'nın 'as'ları: Aatif & Salih

Portekizli teknik adamın Monaco maçı öncesi en güvendiği isimler Aatif ve Salih Uçan. Pereira, oyun şablonunu üzerlerine kuracağı bu iki yıldızla yakından ilgileniyor.

Pereira'nın 'as'ları: Aatif & Salih

Vitor Pereira, Monaco ile 27 Temmuz’da oynanacak ilk maç öncesi kadro konusunda sıkıntı yaşıyor. Mehmet Topal, Volkan Şen ve Alper Potuk’tan cezaları nedeniyle yararlanamayacak olan Portekizli teknik adam, Van Persie ile Fernandao’nun da hazır olmaması nedeniyle sıkıntılı. 47 yaşındaki teknik adamın elinde forvet olarak oynatabileceği sadece Emenike var.

Pereira çareyi, Aatif’i hazırlık maçlarında olduğu gibi ileri uçta kullanarak giderecek. Faslı yıldız ile yakından ilgilenen başarılı teknik adam, Aatif’ı hücumda serbest bırakacak. Yıldız futbolcu, gerektiğinde kanatlara açılacak, gerektiğinde ise daha geriye gelip orta sahadan top alacak.

‘Takımı sen yöneteceksin’

Pereira’nın Monaco karşılaşmasında bir diğer önemli kozu ise Salih Uçan olacak. Genç yıldız, Panathinaikos maçında attığı paslarla ne kadar tehlikeli bir hücum oyuncusu olabileceğini göstermişti. Pereira, Salih’in orta sahada takımı yönetmesinin yanı sıra, savunmanın arkasına atacağı toplara fazlasıyla güveniyor.

Portekizli hoca, “Saha içinde takımın lideri sen olacaksın. Arkadaşlarını hücumda sen yönlendireceksin” diyerek öğrencisini cesaretlendiriyor.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ