MENÜ

Mert Nobre, resmen Erzurumspor'da!

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Erzurumspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski forveti Brezilya asıllı Türk futbolcu Mert Nobre ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Mert Nobre, resmen Erzurumspor'da!

Spor Toto 2. Lig’in yeni ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın eski forveti Brezilya asıllı Türk futbolcu Mert Nobre ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

İsviçre’nin FC Wil 1900 takımından transfer edilen 35 yaşındaki futbolcu için Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un kulüp binasında imza töreni yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, törende yaptığı konuşmada, şehirlerin büyümesinin, gelişmesinin ve markalaşmasının sadece merkezi hükümet, yerel yönetim ve özel sektör yatırımlarıyla mümkün olmadığını, mutlaka sportif, sanatsal, kültürel faaliyetlere destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu açıdan futbolda bulunulan yerin Erzurum’a uygun olmadığını belirten Sekmen, "Mutlaka daha üst liglerde bulunması gerektiğini hep ifade ediyoruz. Futbol, şehirlerin gelişmesinde önemli bir yer tutuyor. Bunu tabii ki kabul eden de etmeyen de olabilir ama biz buna inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl güçlü bir kadromuz vardı. Bu yıl da Nobre ile yaptığımız güzel bir transfer söz konusu. İnanıyorum ki, üst sıralarda mücadele edeceğiz. Hedefimiz bu yıl da şampiyonluk." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Ali Demirhan da iki aydır yoğun bir şekilde sürdürmüş oldukları görüşmeler sonucu Mert Nobre transferini başarıyla sonuçlandırdıklarını dile getirdi. Nobre ile sözlü olarak anlaşmalarının ardından bir daha görüşmediklerini, kendisinin arayarak "Başkanım gelmeye hazırım." dediğini anlatan Demirhan, "Türkiye ve Erzurum aşkından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Ben Nobre’nin Erzurum’da geleceği olacağına, Türk futboluna önemli değerler kazandıracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Şampiyonluk için geldim"

Tecrübeli golcü Nobre ise transfer sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek, hedefinin Erzurum’da şampiyonluk yaşamak olduğunu ifade etti. Erzurum’un hedefinin de şampiyonluk olduğuna dikkati çeken Nobre, "Buraya geldim ve şampiyonluğu istiyorum. Bizim işimiz sahada. Buradaki saha ve tesisler çok güzel. Bir proje için ben buradayım. Başkan ile yaklaşık bir buçuk ay önce konuşmaya başladık. Bana hedeflerini anlattı. Ben de ’bu proje çok iyi’ dedim. Geldim, imzayı attım." diye konuştu.

Nobre, açıklamaların ardından kendisini, yıllık 250 bin avro ücret karşılığı 2 sezon için mavi-beyazlı takıma bağlayan sözleşmeye imza attı. Nobre, Türkiye’de Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanı sıra Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor formaları da giymişti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ