MENÜ

'Daha hazırlar ama zaafları var'

Monaco'nun 3-1 yenildiği Zenit maçını izleyen editörümüz Arda Erol, Fransız ekibini değerlendirdi.

'Daha hazırlar ama zaafları var'

“Monaco, özellikle fiziksel anlamda şu anda çok daha iyi durumda. Daha ciddi rakiplerle hazırlık maçları oynamaları onların avantajı. Ancak geçen sene de başlarını fazlasıyla ağrıtan bir zaafları var. Maçta motivsayon kaybı yaşıyorlar. Zenit’ten de 5 dakikada 3 gol yediler”

Monaco, Zenit karşısına ideale yakın bir kadroyla çıktı. As kaleci Subasic, yeni transfer Sidibe, takımın yıldızları Fabinho, Lemar, Dirar ve Falcao ilk 11’deydi. Bu takıma Mendy, Glik, Carvalho, Cavaleiro, Bernardo, Vagner Love gibi isimlerin de eklenebileceği unutulmamalı. Fransızlar, Zenit karşısında oyuna iyi başladı. 32. dakikada Lemar’ın ortasında Falcao kafayla topu filelere yolladı.

‘Havadan kötüler’

Golden sonra maça denge geldi. Zenit daha fazla hücum etmeye başladı. Monaco özellikle duran toplarda zorluk yaşıyor. Kjaer, Neustadter, Skrtel, Fernandao gibi uzun boylu ve hava toplarında etkili oyuncularıyla Fenerbahçe bu durumu rahatlıkla avantaja çevirebilir. Belki Glik ve Carvalho’nun takıma girmesiyle Monaco bu sıkıntıyı biraz olsun aşabilir. Zenit karşısında, Monaco’nun geçen sezonki büyük bir zaafı yeniden ortaya çıktı. Normalde çok iyi savunma yapıyorlar. Ancak bir anda motivasyon kaybı yaşayabiliyorlar.

‘Falcao çok formda’

Geçen sene Lyon deplasmanında 6-1 kaybederken 3. ve 8. dakika ile 34 ve 35. dakikalarda peş peşe goller yemişlerdi. 4-1 yenildikleri Lille mücadelesinde ise 66 ile 88. dakikalar arasında kalelerinde 3 gol görmüşlerdi. Zenit karşısında da aynı senaryo tekrarlandı. Ruslar, 46 ve 49’da Djordjevic, 51’de ise Kerzhakov’la fileleri sarsarak galibiyete uzandı. Monaco, fiziki anlamda Fenerbahçe’den çok daha iyi durumda. Hızlı oynuyorlar, teknik kapasiteleri yüksek. Ayrıca Falcao da kısa sürede müthiş bir form yakaladı. Ancak ‘motivasyon’ zaafları, turu geçmemiz için anahtar nokta olabilir. Yeterki Sarı-Lacivertli oyuncular ellerine geçirecekleri şansları değerlendirebilsin.

Haberin Devamı
YORUM YAZ