MENÜ

Konyalı 3 Ali!

Konyaspor'un en önemli silahları yeni sezon öncesi Fanatik'e konuştu, milli takım için de içini döktü.

Konyalı 3 Ali!

Sezonu 3. sırada bitirerek tarih yazan Konyaspor’da hemen hemen her oyuncunun katkısı tartışılmazdı. Ancak 3 isim vardı ki tek kelimeyle sezona damgalarını vurdu. Bu oyuncular kim mi? Tabii ki stoperde Ali Turan, orta alanda Ali Çamdalı ve hücum hattında Ömer Ali... Yani 3 Ali... Konyaspor’un tarihinin en başarılı sezonunu yaşamasında büyük rol oynayan, rakiplerin korkulu rüyası olan 3 Ali’yle Avusturya kampında bir araya geldik. Yeni sezon öncesi hedeflerini dinledik. Bizden söylemesi; çok daha iddialı, çok daha hırslı geliyor Yeşil-Beyazlılar. Sözü kaptanlara bırakalım.

Ali Turan: Bekle bizi Avrupa

“Biz bir sistem takımıyız. Saha içerisinde planlarımız var ve bunu en iyi şekilde uygulamak istiyoruz. Taraftarımız ve futbol kamuoyu transfer yapmadık diye eleştirilerde bulunuyor olabilir. Ancak bilsinler ki çok rahatız bu konuda. Çünkü çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Geçen sene oturttuğumuz bir oyun sistemi vardı. Burada üzerine koyuyoruz. Giden arkadaşlarımız oldu.
Ancak onların alternatifi olan arkadaşlarımız çok iyi çalışıyorlar, bu boşluğu doldurmak için. Zaten ihtiyaç olursa transfer yapılacaktır. Bize düşen şu anda en iyi şekilde çalışmak.”



‘Herkes yüzde yüz’

“Avrupa için de çekincemiz yok. Hatırlamıyor musunuz geçen sene de lig başlarken neler diyorlardı bizim takım için. Ama sezon sonunda yaptıklarımız ortada. Biz kendimize ve taraftarımıza
güveniyoruz. Ligdeki başarının aynısını neden Avrupa’da da sergilemeyelim. Tabii ki bu kolay değil. Fakat Konyaspor’un hiçbir şeyden çekincesi yok. Çünkü biz öyle bir takımız ki sahaya çıktığında yüzde yüzünü vermeyen hiçbir oyuncu yok.”

‘Terim’e küsmeyiz’

“Milli takım konusuna gelince. Kesinlikle bir küskünlük yok. Olamaz da zaten. Orası milli takım. Görev verildiğinde gidilir, en iyi şekilde yapılır. Ancak üzüldüğümüz konu. Sezonu tartışmasız 3. bitirmişiz. Kupada finalin kapısından dönmüşüz. İkinci yarının en az gol yiyen takımıyız ve bu takımdan kimse değerlendirilmedi.”

Ali Çamdalı: Şans demesinler

“Biz bir Anadolu takımı olarak tam 66 puan toplamışız. Bu kolay zannedilmesin. Çünkü hiç kolay olmadı. Bir sistemin, çok çalışmanın, arkadaşlığın, inanmanın ve birlikteliğin bir ürünüydü bu. Şimdi ise buna ‘şans’ diyenler olduğunu duyuyoruz, çok üzülüyoruz. Sezonun genelini çok iyi oynayarak geçirdik. Hocamızla birlikte öyle bir hava yakaladık ki; takımdaki herkes yüzde yüzünü verdi. Evet Ali Turan, Ömer Ali ve ben biraz daha öne çıkarıldık, ancak takımda şans bulan herkes bu başarıya katkı yaptı. Şans diyenlere cevabı biz yeni sezonda en iyi şekilde vereceğiz, merak etmesinler. Bu bizi sezon öncesi fazlasıyla hırslandırdı. Bunda en büyük rol ise hocamızındı. Aykut Kocaman gibi biriyle çalışmak paha biçilemez. Her oyuncusuna adaletli davrandı. Oynatmak istediği sistemi bize çok iyi anlattı. Açıkçası şu an en büyük korkumuz onun adının milli takımla geçmesi. Açıkça söylemek gerekirse sezon bitince Umre’ye gittik ve Fatih hoca milli takımdan ayrılmasın diye dua ettik. Çünkü ayrılırsa yerine düşünülecek isim Aykut hoca olacak. Hoca oraya çok yakışır, çok da başarılı olur. Bunu biliyoruz. Ancak Konyaspor’da birlikte başaracağımız daha çok şey var. Zaten bizim de sözleşmemiz bitmişti. Aykut hoca 2 yıllık yeniden anlaşınca biz de uzattık.”



‘Görmezden gelindik’

“Kendi adıma milli takıma seçilememe konusuna gelince... Tabii ki bu Fatih hocanın tercihi. Seçici o. Ben kendi adıma bu beklenti içerisine girmiştim. Çünkü gerçekten iyi sezon geçirdim. Bir hayal kırıklığı olmadı. Ancak üzüldüğüm konu, bireysel istatistiklerde bu kadar ön plana çıkmışken Fatih hocanın ‘turnuvada iki yönlü orta saha oyuncusu sıkıntısı çekiyoruz’ demesiydi. Yani görmezden gelinmek üzüyor insanı...”

Ömer Ali Şahiner: Tribünden geldim

“Geçen sezon benim adıma çok iyi geçti. Özellikle devre arasında Skubic’in gelmesinin ardından çok rahatladım. Hem daha çok önde oynamaya başladım hem de çok iyi yardımlaştık. Arkamda onun gibi kaliteli bir oyuncu varken hücuma çıkmak daha kolay oldu benim adıma. Bu da istatistiklere yansıdı doğal olarak. Sezon sonu da kulübümle yeni bir sözleşme yaptık. Konyaspor’da ne kadar mutlu olduğumu herkes çok iyi biliyor. Ben bu takımın tribününden geldim. O taraftarın ne istediğini, nasıl mutlu olduğunu çok iyi biliyorum. Zaten en büyük gücümüz onlar. Buraya kadar inanılmaz bir destek verdiler."

'Milli takıma seçileceğiz'

“Yeni sezon öncesi de beklenildiği gibi transfer yapmayan bir takım olmamıza rağmen kombinelere gösterdikleri ilgi ortada. Bu aynı zamanda Konyaspor’un da büyüklüğünü gösteriyor. Sezonu 3. bitirmemizin tesadüf olmadığının büyük bir göstergesi. Bize düşen bu sevgiye aynı şekilde karşılık vermek ve yolumuza en iyi şekilde devam etmek. Milli takım konusunda ise daha fazla çalışıp bu hedefe de ulaşacağız inşallah."

Tunç Kayacı / Ömer Necati Albayrak / Gökay Akın / Mehmet Ali Sabuncu - Avusturya


Haberin Devamı
YORUM YAZ