MENÜ

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları Samsun'daki açılış töreni ile başlıyor

2017 yılında Türkiye’de düzenlenecek, dünyanın olimpiyat ve paralimpik oyunlarından sonra en yüksek katılımlı spor organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyatı (2017 Deaflympics) için geri sayım, 18 Temmuz Pazartesi günü Samsun’da gerçekleştirilecek “365 Gün Kala” etkinliği ile başlatılacak.

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları Samsun'daki açılış töreni ile başlıyor

Organizasyon kapsamında; İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları da, 18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında yine Samsun’da düzenlenecek.

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, bugün (18 Temmuz Pazartesi) Samsun Batıpark Tören Alanı’nda saat 18.00’deki açılış töreni ile resmen başlayacak. Samsun bu özel organizasyonda, 500’e yakın sporcunun mücadelesine sahne olacak. Şampiyonada Türkiye adına 101 sporcu yarışacak.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı için prova niteliği taşıyan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları; masa tenisi, plaj voleybolu, tekvando, karate ve judo dalları olmak üzere toplam beş branşta gerçekleştirilecek. Müsabakalara karate ve tekvandoda Atatürk Spor Salonu, judoda Hasan Doğan Spor Salonu, masa tenisinde Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, plaj voleybolunda ise Atakum Sahili’nde kurulan kortlar ev sahipliği yapacak.

Tesislere Tam Not

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonalarında yer alan ülkelerin delegasyon başkanları müsabakaların gerçekleştirileceği tesislere ziyarette bulundu.

Turnuvada masa tenisi karşılaşmalarının oynanacağı Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu ile Atakum Sahili’nde bulunan plaj voleybolu kortlarını ziyaret eden heyet, ayrıca 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında yine Samsun’da organize edilecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatlarına (2017 Deaflympics) ev sahipliği yapacak tesislerde de incelemelerde bulundu.

Tesisler hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, önümüzdeki sene için gerçekleştirilen hazırlıkları yerinde takip ederek; tesislerden ve çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Müsabakaların 19 Temmuz Salı günü başlayacağı İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, 24 Temmuz Pazar günü tamamlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ