MENÜ

San Antonio Spurs'ten transfer atağı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden San Antonio Spurs, Chicago Bulls’ta forma giyen İspanyol oyuncu Pau Gasol ile sözleşme imzalarken, Arjantinli Manu Ginobili ile kontrat uzattı.

San Antonio Spurs'ten transfer atağı

NBA’in internet sitesinden yapılan açıklamada San Antonio Spurs’ün, NBA’de 2 kez kazandığı şampiyonluğun yanı sıra milli takım formasıyla da dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşayan 36 yaşındaki pivot Gasol’le anlaştığı duyuruldu.

Açıklamada, İspanya Milli Takımı ile bu yıl dördüncü kez olimpiyatlara katılacak olan Gasol’ün alacağı ücret hakkında bilgi verilmedi. ABD basını oyuncunun 2 yıllığına 30 milyon dolarlık anlaşma imzaladığını öne sürdü. Geçtiğimiz sezon Chicago Bulls formasıyla 16,5 sayı, 11 ribaunt, 4,1 asist ortalamaları ile oynayan Gasol, 15 sezon forma giydiği NBA’de 6 kez all-star takımına seçildi.

Gasol, kariyeri boyunca 19 bin sayı, 10 bin ribaunt, 3 bin asist ve 1500 blok barajını geçerek Kareem Abdul-Jabbar, Hakeem Olajuwon, Shaquille O’Neal, Kevin Garnett ve Tim Duncan’la birlikte adını NBA tarihine yazdırdı.

Spurs ayrıca, 14 yıldır takımda bulunan ve Spurs formasıyla 4 kez NBA şampiyonluğu yaşayan, 2 defa NBA All-Star kadrosuna seçilen ve en iyi altıncı adam ödülü gibi başarılara imza atan 38 yaşındaki Arjantinli Manu Ginobili ile bir senelik sözleşme uzattı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ