MENÜ

Pokemon GO nedir? Pokemon indir? Pokemon en çok nerede? Pokemon Türkiye'de nasıl oynanır? Pokemon GO nasıl indirilir? İOS/Andrioid

Pokemon GO nasıl oynanır? Pokemon Go nedir? Pokemon Türkiye'ye nasıl gelecek? Futbolseverler "Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ta son dakika transferi var mı?" soruları kadar 'Pokemonlar nerede?' diye sormaya başladı. Transferdeki son dakika gelişmeleri kadar Pokemon GO ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Peki nasıl indirilir nasıl, oynanır? Pokemon en çok nerede var? IOS/Android'e nasıl iner?

Pokemon GO nedir? Pokemon indir? Pokemon en çok nerede? Pokemon Türkiye'de nasıl oynanır? Pokemon GO nasıl indirilir? İOS/Andrioid

Pokemon Go tam anlamıyla bir çılgınlığa dönüştü.. Tüm dünyada kısa bir sürede çığ gibi büyüyen Pokemon GO çılgınlığı Google'da en çok arananlar listesine girdi. Peki Pokemon GO nedir, Türkiye'de nasıl oynanır? Türkiye'de ne zaman çıkıyor? Pokemon GO nasıl indirilir? İşte Pokemon GO ile ilgili tüm detaylar...

Arttırılmış gerçeklik özelliğiyle dünyada hızla yayılan "Pokemon GO" oyunu sosyal medya uygulamalarını solladı. Yüksek teknolojisi sayesinde sanal dünyayı canlandıran Pokemon GO oyunu, arama motoru Google'da trend'lere girmeye devam ediyor. Peki Pokemon GO nedir? Türkiye'de ne zaman çıkıyor? Pokemon GO nasıl indirilir? Pokemon GO ile ilgili merak edilenleri haberimizden inceleyebilirsiniz...

Hangi futbolcu hangi Pokemon?

POKEMON GO NEDİR?

90’ların sonu ve 2000'li yılların başında tüm dünyayı saran Pokemon çılgınlığı, cep telefonu uygulaması olarak geri döndü. Nintendo ve Niantic'in ortak yapımı olan Pokemon GO, şimdilik Yeni Zelanda, Avustralya ve ABD'de indirilebilir durumda. Ücretsiz oyunda 722 Pokemon karakteri, telefonların kameraları ile yakalanmaya çalışılıyor. Ancak farklı bölgelerdeki Pokemonları yakalayabilmek ya da rakiplerle mücadele edebilmek için oyuncuların bazen kilometrelerce yol kat edilmesi gerekiyor.

Pokemon GO nedir? Pokemon indir? Pokemon en çok nerede? Pokemon Türkiye'de nasıl oynanır? Pokemon GO nasıl indirilir? İOS/Andrioid

POKEMON GO TÜRKİYE'DE NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Dünya'da etkisini hızla arttıran Pokemon GO oyunu Türkiye'de henüz Google Play ve AppStore'da yerini almadı. Oyuna olan ilgiden dolayı sunucularında yoğunluk oluşan yayımcılar sadece üç ülkede oyunu oyunseverlerin hizmetine sundu.

Pokemon GO, Türkiye'de de yüzbinlerce kullanıcı tarafından oynanıyor. Pokemon tutkunlarının bu günlerde en ok sorduğu soruların başında oyunun Türkiye'de resmi olarak ne zaman kullanıcılara sunulacağı geliyor. Çünkü oyunun yaratıcısı Nintendo, altyapı hazırlıkları henüz tamamlanmadığı için Pokemon GO'yu sadece Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD'deki uygulama marketlerine sundu. Ancak ilgili testleri ve altyapı, server testleri yapıldıktan ve oyuna olan ilgi ölçümlendikten sonra oyun Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyadaki hayranları ile resmi olarak buluşacak.

Gökhan Gönül, Vodafone Arena'da!

POKEMON GO NASIL İNDİRİLİR?

Oyun şu anda her ne kadar resmi olarak Türkiye'den indirilmese de Türk kullanıcılar tarafından çeştli yöntemler kullanılacak indirilebiliyor. Ancak uzmanlar, özellikle Android işletim sistemi kullanıcılarının internet üzerinden indirdikleri APK dosyalarının sakıncalı olabileceği konusunda uyarıyor. iOS işletim sistemi kullananlar ise zaten dışarıdan bir dosya indiremedikleri için Türkiye'deki hesaplarından oyunu indiremiyorlar. Onun yerine kendilerine oyunu indirmenin yasal olduğu Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD üzerinden hesaplar açarak, oyunu cihazlarına indirebiliyorlar. Fakat bu durumda da bir çok kullanıcı kredi kart ve adres bilgisi gibi sorunlarla karşılaşıyor.

Sneijder'deki büyük değişim!

SOSYAL MEDYA'NIN YENİ RAKİBİ

Pokemon GO'nun günlük aktif kullanıcı sayısı Twitter'ı geçmek üzere... Sanal dünya ile gerçek dünya birleşti, oyun rekor kırdı. Arttırılmış gerçekliği ile dünyada hızla yayılan Pokemon GO'da bir kullanıcı günlük ortalama 43 dakika kadar oyun içerisinde aktif kalıyor. Sanal gerçeklik oyunlarında bağımlılık yaptığı gerekçesiyle uyarılarda bulunan uzmanlar, arttırılmış gerçekliği ile popüler olan "Pokemon Go" oyununda, gidecekleri yerlere dikkat etmelerini, oyun içerisinde fazla aktif kalmamalarını öneriyor.


Süper Lig'de şampiyonluk oranları belli oldu!

POKEMON GO İLE İLGİLİ SORULAR VE CEVAPLARI

6 Temmuz'da piyasaya sürülen cep telefonu oyunu Pokemon GO, küresel bir fenomen olma yolunda.
Küçük yaratıkları toplayıp savaştıran Pokemon avcıları Ash ve Misty ile sadık Pokemonları Pikachu'nun maceralarını anlatan çizgi film, 1990'lı yıllarda ortaya çıkıp dünya çapında ilgi çekmiş olsa da, son yıllarda eski şöhretinden uzaktı.
Ancak Pokemon GO oyunu sadece bir haftada Bulbasaur, Charmender, Jigglypuff ve diğer yüzlerce Pokemonu belki de hiç olmadıkları kadar popüler hale getirdi.

Pokemon GO nedir, nasıl oynanır?

Pokemon GO, zenginleştirilmiş gerçeklik (Augmented Reality - AR) teknolojisiyle çalışan bir cep telefonu uygulaması.
Oyuncular telefonlarının kamera özelliğini kullanarak bulundukları ortamı tarayabiliyor ve kamera görüntüsü üzerinde beliren Pokemonları yakalayabiliyor.

İsmail Köybaşı imza töreninde Fenerbahçe'den özür diledi

Farklı Pokemonlar farklı ortamlarda yaşıyor. Mesela su Pokemonlarını yakalamak için oyuncunun göl ya da deniz kenarlarına gitmesi gerekiyor.
Oyuncular Pokemon toplayıp deneyim kazandıkça seviye (level) atlıyor ve 5. Seviyeye geldiklerinde de Pokemonlarını savaştırabiliyorlar.
Kullanıcıları sokağa çıkıp Pokemon avlamaya teşvik eden oyun, telefonların GPS sistemlerini de kullanıyor.
Haritada beliren Pokestoplara giden oyuncular, bedava özellikleri kazanıyor.
Pokemon GO'yu indirmek bedava ancak oyunun içinde birçok özelliğin satın alınması gerekiyor.

Ne kadar popüler?

Oyun 6 Temmuz'da piyasaya çıktıktan sonra sadece 24 saat içerisinde ABD'de Apple Store'un en çok satanlar listesinin ilk sırasına oturdu.
Bugün itibarıyla uygulama sadece ABD'de 7,5 milyon kişi tarafından indirilmiş durumda.

Hem Apple hem de Android telefonlarda çalışan Pokemon GO'nun çöpçatanlık uygulaması Tinder'dan daha fazla kullanıcısı var.
Bir haftalık uygulama günlük kullanıcı sayısı bakımından da Twitter'ı yakalamış durumda.
ABD'deki Pokemon GO oyuncularının yüzde 60'ı her gün oyunu oynuyor ve günlerinin ortalama 43 dakikasını Pokemonların peşinde geçiriyor.
Kısa süre içinde gelen bu başarı Pokemon isim hakkının 3'te birine sahip olan Japon teknoloji devi Nintendo'nun hisselerinin bir haftada yüzde 50 prim yapmasına neden oldu.

Fenerbahçe Monaco maçına 6 eksikle çıkacak

Nasıl ortaya çıktı?

2013'te Pokemon şirketi, Nintendo ve Google 1 Nisan şakası olarak bir proje geliştirmişti.
'Pokemon Challenge' adlı proje kapsamında Google'ın harita uygulamasıyla Pokemonlar buluşmuşlardı.
İlerleyen yıllarda Google haritalar uygulamasında yönetici olarak çalışan Tatsuo Nomura kendi şirketi Niantic'i kurup Nintendo'yla birlikte oyunu geliştirmeye başladı.
Bu yılın başlarında beta testleri tamamlanan oyun 6 Temmuz'da piyasaya sürüldü.

Güvenlik riski var mı?

Pokemon GO'nun piyasaya sürülmesinin ardından milyonlarca kişinin cep telefonunu alıp sokaklarda Pokemon avlamaya başlamasından bu yana alışılmadık haberler de ortaya çıkar oldu.
ABD'nin Wyoming kentinde bir oyuncu, Pokemon yakalamak için dolaşırken bir ceset bulmuştu.
Missouri kentinde ise polis Pokemon GO oyuncularını uyararak, silahlı çetelerin Pokestop sinyalleri gönderip oyuncuları arka sokaklara çekerek gasp etmeye başlamış olabileceğini söyledi.
Missouri polisi 4 Pokemon GO çetesi üyesinin gözaltına alındığını da açıkladı.
Uygulama her ne kadar Pokemonları yaya yollarına yerleştirmeye programlanmış olsa da bazı Pokemonların yayaların girişine yasak noktalarda veya caddelerde belirmesinin trafik kazalarına neden olabileceği uyarıları da yapılıyor.

Pokemon GO Türkiye'de var mı?

Henüz değil. Oyun ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda'da piyasaya çıktı.
Yapımcı firma Niantic, aşırı ilgiden dolayı şimdilik yeni ülkelerde oyunu piyasaya sürme sürecinin durdurulduğunu açıkladı.
Şirket milyonlarca kişinin oyunu oynamaya başlamasıyla sunucularının limitte çalıştığını belirtiyor.
Ancak yine de Türkiye'deki Pokemon hayranları oyunu oynamanın yollarını bulmuş durumda.
Oyunun Türkiye'deki meraklıları için kurulan www.pokemongo.gen.tr sitesinde nasıl indirilip oynanabileceği anlatılıyor.
Türkiye'deki Pokemon GO meraklıları için bir de Facebook sayfası var.


Pokemon Go çılgınlığı futbola sıçradı!


Pokemon'u bırak, Oryantiring'e bak

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu,Pokemon GO’nun, oryantiring sporuna benzerliği ve oyuncuların karşılaştıkları durumlara ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Oryantiringde sporcuların, kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalıştıklarını belirten Çolakoğlu, "İki hedef arasında hangi yolu izleyeceğine yarışmacı kendi karar verir. Amaç, hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Pokemon GO oyununda da durum tıpkı oryantringdeki gibi oyuncu, hedeflere sırayla gidecek ve görevi yerine getirmiş olacaktır. Bunları yaparken yine bir haritadan yararlanması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Pokemon GO’da haritanın sanal olması nedeniyle oyuncunun yanılabileceğini ve tehlikeli durumlarla karşılaşabileceğine vurgu yapan Çolakoğlu, "Pokemon GO’da hareket etmek tamamen Google Maps üzerinden çekilen haritadan ibaret. Oyuncuların, sadece uydu koordinatlarından belirlenen yerlere yönlendirilmesi güvenlik bakımından da sorun olabilmektedir. Şehrin güvensiz bölgeleri ile yasak alanlara yönlendirilen oyuncular zor durumda kalabiliyor." diye konuştu.

Oryantiringden esinlenme Pokemon GO’nun çizgi film versiyonunda oryantiring branşının işlendiğine dikkati çeken Tekin Çolakoğlu, şunları söyledi:

"Çizgi filmde oyunculara kampta belirlenen hedeflere sırayla ulaşmaları görevi verilmiştir. Bir nevi Pokemon GO oryantiringden esinlenmiş diyebiliriz. Gençlerimizin oryantiring sporu yapması için her ilimizde, yarışabilecekleri alanlar mevcuttur. Biz Oryantiring Federasyonu olarak bu oyuna karşı, daha nitelikli ve gerçek hayatta geçerliliği olan oryantiring sporunu yapılmasını tavsiye ediyoruz. Pokemon GO’ya karşı daha nitelikli ve gerçek hayatta geçerliliği olan oryantiringi öneriyoruz. ’Pokemon GO’u bırak oryantiringe bak.’ diyoruz."

Oryantiring güvenli

Oryantiring branşında sporcuların önceden keşif yapılarak yerleştirilen hedeflere ulaşması için güvenli alanlarda yarışmalarının sağlandığına dikkati çeken Çolakoğlu, "Pokemon GO’da gösterilen harita eski veriler içerebildiği için çıkmaz sokak, inşaat, yoğun trafik, kapalı alan, yasak bölge gibi nedenler oyuncuların sorun yaşamasına neden olabiliyor." ifadesini kullandı.

Pokemon GO’da telefondaki GPS ve internet aracılığıyla belli mesafelerde karşılaşılan hedeflerin yakalandığını anlatan Çolakoğlu, şöyle devam etti:

"Bu oryantiringdeki hedeflere varıldığında yapılan işleme benziyor. Oyuncu, pusula, harita ve hedef açısından benziyorlar. Oryantiring ve Pokemon GO’nun ortak özelliği, size verilen haritada belirli hedeflere yürüyerek ya da koşarak ulaşmak. Hedefler belirli özelliği olan nesnelerin yanlarında bulunuyor, bu bakımından da ortak özellik taşıyorlar ancak, Pokemon GO’da aramak yerine oryantiring hedefleri aramak daha eğlenceli."

Oyun bağımlılığı problemi

Oryantiringin bireylerin sosyalleşmesi yönünden önemli olduğuna vurgu yapan Tekin Çolakoğlu, oyun bağımlılığı problemiyle karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Çolakoğlu, aile, eş ve arkadaşlarla zaman geçirmek, dışarı çıkmak, spor yapmak yerine uzun süreli bilgisayar başında vakit geçiren, oyun içeriğine bağlı olarak anksiyete ve saldırgan davranışlar gösteren kişinin, oyun bağımlılığından söz edilebileceğini belirtti. Bu durumlardan kurtulmak için insanların sosyalleşmesi, doğayla iç içe olması, aktif yaşama katılması tavsiyelerinde bulunan Çolakoğlu, oryantiringin bu tercihler arasında yer alabileceğini kaydetti.

chip.com.tr


Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Monaco!



Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Monaco'yu tanıyalım



İşte Martin Skrtel'in bonservis bedeli



Fener'de hayal kırıklığıydı, 77 milyon TL'ye transfer oluyor



Fenerbahçe'den Schweinsteiger atağı!



Nevzat Aydın: Kulüp batmış



Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Monaco!



Jose Sosa, Beşiktaş ile antrenmana çıktı

Haberin Devamı
YORUM YAZ