MENÜ

Eskişehirspor'a Akaminko'dan 3 yıllık imza

PTT 1'inci Lig'e düşen Eskişehirspor, 28 yaşındaki Ganalı eski defans oyuncusu Jeremiah Akaminko ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Eskişehirspor'a Akaminko'dan 3 yıllık imza

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, kurmaya çalıştıkları kadronun Süper Lig kalitesinde olduğunu belirtirken, şöyle dedi:

"Bugün Akaminko ile 3 yıllık bir yolculuğa çıkıyoruz. İnşallah birinci yıl PTT 1'inci Ligi'nde şampiyonluk, 2'nci yıl Avrupa kupaları, inşallah daha sonra Süper Lig şampiyonluğu. Akaminko mili takımında talihsiz bir sakatlık yaşadı. Şimdi fevkalade sağlıklı bir şekilde takımımızda yerini alacak. Ligin en az gol yiyen ve uzak ara şampiyonluğu yaşayacak bir kadro kuruyoruz. İmzalarımız Akaminko ile başlıyor ve arkası gelecek. Yeni stadyumumuzla birlikte oyunumuzu da güzelleştireceğiz. Futbolumuza yakışan, Türk futbolunun da kalitesini arttıracak oyuncular getiriyoruz. Dünya yine taraftarımızı, bandomuzu, takımımızı konuşacak. Tek tek problemleri çözerek geliyoruz."

Akaminko ise Süper Lig'e çıkacaklarını iddia ederken şunları söyledi:

"Eskişehir bir futbol şehri. PTT 1'inci Ligi'nde olmayı hakketmiyoruz. Futbol bu. Bazen böyle aksilikler yaşanıyor. Bu da bizim takımımız için bir şans olur. Geçmişi unutup tekrar nasıl yukarı çıkacağımız günleri düşünmeliyiz ve onu planlamalıyız."

Akaminko, geçen yılın devre arasında alacakları ödenmediği için Eskişehirspor'la sözleşmesini feshederek ülkesine dönmüştü.

Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ