MENÜ

Muhammed Ali'nin adı yaşatılacak

Türkiye Boks Federasyonu, 74 yaşında hayatını kaybeden ABD’li efsane boksör Muhammed Ali’nin adının Türkiye’de yaşatılması için çalışma başlattı.

Muhammed Ali'nin adı yaşatılacak

Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD’li efsane boksör Muhammed Ali’nin adının Türkiye’de yaşatılması için çalışma başlatıldı.

Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muhammed Ali’nin isminin bazı spor salonlarına, organizasyonlara ve programlara verilmesi noktasında planlamaları olduğunu dile getirdi.

Küçük, çalışmaların tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını ifade ederek, "Sonuçta Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Muhammed Ali de İslam alemi için önemli bir isimdir. Dik, ilkeli ve sporcu duruşuyla herkese örnek olmuş önemli bir isimdir. Dolayısıyla onun adının yaşatılması gerek. Bununla ilgili hazırlıklarımız var ama ortaya güzel bir şey çıksın istiyoruz. Federasyon olarak bunun gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Muhammed Ali’nin genç boksörlere hep güzel örnek olduğuna dikkati çeken Küçük, "Çok insan örnek alınır ama Muhammed Ali her yönüyle örnek alınan önemli bir sporcudur." ifadelerini kullandı.

2016 Rio Olimpiyatları

Mustafa Küçük, yaklaşık bir ay kalan 2016 Rio Olimpiyatlarına da değinerek, boks branşında son viraja girildiğini, şu ana kadar 5 sporcularının olimpiyat için kota aldığını, 2 sporcunun daha kota almasını beklediklerini söyledi.

Temennilerinin 7 sporcuyla olimpiyatlara katılmak olduğunu vurgulayan Küçük, şöyle devam etti:

"Asıl amacımız ise olimpiyatlardan dereceyle dönebilmek, bir veya birkaç başarılı sporcumuzla derece yapmak. Bir önceki olimpiyatlarda derecemiz olmamıştı ama bu olimpiyatlardan inşallah dereceyle dönmüş olacağız. Sporcularımız çok iyi çalışıyor. Ülkemizin bayrağını Rio’da dalgalandırmayı çok istiyorlar. Biz de kendilerine sonuna kadar güveniyoruz."

Kadın sporcu sayısı artıyor

Mustafa Küçük, Türkiye’de boksun yaygınlaşmasına önem verdiklerini belirterek, buna yönelik Kadınlar Günü’nde, kendilerine başvuran ve spor yapmak isteyen kadınlara ücretsiz antrenman eğitimi sözü verdiklerini, bu yönde güzel çalışmalar olduğunu kaydetti.

Kadınların boksa ilgilerinin artmaya başladığına dikkati çeken Küçük, kadın sporcu sayısının her geçen gün daha da artmasını temenni ettiklerini söyledi.

Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası müsabakalarının 15-24 Eylül’de Ordu’da yapılacağını da dile getiren Küçük, yaklaşık 46 ülkeden 250-300 civarında sporcunun şampiyonaya gelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ