MENÜ

Gençlerbirliği yabancı sayısını düşürdü

Başkent ekibi Spelmann ve Latolevici ile yolları ayırarak yabancı oyuncu sayısını 13’e indirdi.

Gençlerbirliği yabancı sayısını düşürdü

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, yabancı futbolcu sayısını 13’e düşürdü.

Teknik direktör İbrahim Üzülmez yönetimindeki başkent ekibi, sezonun sona ermesinin ardından ilk olarak bir süre denediği 20 yaşındaki Malili sol kanat oyuncusu Dieudonne Gbakle ile sözleşme imzaladı. Kırmızı-siyahlılar bu transferin ardından PTT 1. Lig ekibi Giresunspor’dan Kosovalı Vedat Muric’i kadrosuna kattı.

Slovakya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Slovan Bratislava’nın Sırp oyuncusu Marko Milinkovic ile anlaşma sağlayan Ankara temsilcisi, daha sonra Karadağlı ön libero Aleksandar Scekic’i transfer etti. Djalma Campos ve Aleksandr Hleb’in takımdan ayrılmasına rağmen son olarak Ganalı Samuel Kwame Owusu’nun da kadroya dahil olmasıyla yabancı oyuncu sayısı 15’e yükselen Gençlerbirliği’nde yönetim, fazla forma şansı bulamayan Rumen Iasmin Latolevici, Danimarkalı Martin Spelmann ve Yunan Panajotis
Dimitriadis ile yolları ayırmak için görüşmelere başladı. Yapılan görüşmelerin ardından Latolevici ve Spelmann ile yollar ayrıldı.

Mustafa Kaplan’ın transferleri

Başkent ekibinde geçen sezon öncesi yabancı transferlerini yapan teknik direktör Mustafa Kaplan’ın kadroya kattığı 5 futbolcudan 3’ü gönderildi. PTT 1. Lig takımlarından Giresunspor ile anlaşan Mustafa Kaplan’ın kırmızı-siyahlı ekibe dahil ettiği Suudi Arabistanlı Walid Atta’yı devre arasında göndermesinin ardından Iasmin Latolevici ve Martin Spelman ile yolları ayıran Gençlerbirliği yönetimi, kadrosundaki yabancı futbolcu sayısını da 13’e düşürmüş oldu.

Kaplan’ın transferlerinden Panajotis Dimitriadis ve kaleci Johannes Hopf’un da yer aldığı başkent ekibinin kadrosunda şu yabancı futbolcular bulunuyor:

"Bogdan Stancu, Ante Kulusic, Olafur Ingi Skulason, Guy Lucien Michel Landel, Per Johannes Hopf, Sergei Palitsevich, Samuel Kwame Owusu, Aleksandar Scekic, Vedat Muric, Dieudonne Gbakle, Marko Milinkovic, Panajotis Dimitriadis, Mustafa El Kabir"

4 futbolcuyla daha yollar ayrıldı

Kırmızı-siyahlı ekip, altyapısından yetişen ve kaptanlığa kadar yükselen Doğa Kaya ile genç futbolcular Atabey Çiçek, Çağrı Bülbül ve Tayfur Bingöl ile yollarını ayırdı. Doğa Kaya’yı serbest bırakan, Tayfur Bingöl’ü Göztepe, Atabey Çiçek’i Bandırmaspor, Çağrı Bülbül’ün de Giresunspor’a transferine izin veren başkent yönetimi, Hakan Aslantaş, Ferhat Kaplan ve Turgut Doğan Şahin ile sözleşme yenilemedi.

Pilot takımı Hacettepe’den kaleci Taha Cengiz Demirtaş, orta saha oyuncusu Mahmut Bilir ve sağ bek Alaattin Okumuş’u kadrosuna dahil eden Gençlerbirliği, tek yerli transferini ise Mersin İdmanyurdu’ndan kaleci Nihat Şahin’i alarak yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ