MENÜ

Golfün 1 numarası olimpiyatlarda yok

Dünya 1 numarası Avustralyalı golfçü Jason Day, Zika virüsü tehdidi nedeniyle 5-21 Ağustos’ta Brezilya’da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmayacağını açıkladı.

Golfün 1 numarası olimpiyatlarda yok

Day, sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Risk düşük de olsa gelecekte doğabilecek çocuklarımın sağlığının potansiyel tehlike altında olması nedeniyle olimpiyatlara katılmayacağım. Olimpiyatlarda mücadele etmek önceliklerimden biri ama golf, ailemden önce gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Daha önce Kuzey İrlandalı golfçüler Rory McIlroy, Graeme McDowell, Fijili Vijay Singh, Güney Afrikalı Branden Grace ve Avustralyalı Adam Scott ile Marc Leishman da aynı nedenle olimpiyatlara katılmaktan vazgeçtiklerini duyurmuştu. Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan Zika virüsüne, ilk kez 1947’de Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Özellikle anne karnındaki bebekleri tehdit eden virüsün, Brezilya’da hızla artan mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla bağlantısı olduğu sanılıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ