MENÜ

50. yılda azferler için Ersun Yanal sahada

Bordo-Mavililer’in hocası Trabzon’a geldi, takımın başına geçti. Yapılacak çok iş olduğunu belirten Ersun Yanal, “50. yılı kapsayan bu sezon camia için çok önemli. Adımıza yakışır performansı ortaya koyacağız. Kimse merak etmesin” mesajını gönderdi.

50. yılda azferler için Ersun Yanal sahada

3. kez Trabzonspor’da teknik direktörlük koltuğuna oturan Ersun Yanal, şehre geldi. Sezon hazırlıklarına geçtiğimiz günlerde başlayan Bordo-Mavililer’de Yanal, ilk olarak yardımcılarıyla bir toplantı yaptı. Takımın durumu hakkında bilgi alan, oyuncu testlerini tek tek inceleyen tecrübeli çalıştırıcı ardından yöneticilerle bir araya geldi. 3 Temmuz’da başlayacak yurt dışı kampında sorunlu oyuncu istemediğini yineleyen başarılı taktisyen, 17 Temmuz’da sonlanacak ilk etap kampına bir kaç transferin mutlaka yetiştirilmesi talimatını verdi.

‘Savaşmak zorundayız’

Yeni sezonun camia ve taraftar için çok önemli olduğuna dikkat çeken Ersun Yanal, “50. yılı kapsayan bu dönemde büyük başarılar için mücadele edeceğiz. Geçtiğimiz yıl Trabzonsporlular fazlasıyla üzüldü. Önceliğimiz güzel futbol. İsmimize yakışır performansı ortaya koyacağız. Bordo-Mavili formayı giyen her oyuncu savaşmak zorunda. Yenilgiler elbet olabilir ancak kötü oynama lüksümüz yok. Yapılacak çok iş var. Planlı bir şekilde ilerleyeceğiz” mesajını gönderdi.

Oyuncularla toplantı

Futbolcularıyla da tesislerde bir toplantı gerçekleştiren başarılı teknik direktör oldukça net konuştu. Yanal’ın, “Aranızda bizimle devam edecek olanlar da, gidecekler de var. Gelinen noktada hata yapma lüksümüz yok. Benim için herkes eşit. Kimsenin ismine, kariyerine bakarak karar vermeyeceğim. Önemli olan sahadaki performanstır. Yurt dışında iki kamp dönemi yaşayacağız. Buradaki iyi çalışmaların meyvesini sezon içinde alacağız” dediği öğrenildi.

Serhat Demirtaş Mini Yorum: Örnekler çok; seçin birini!

Trabzonspor’un ve Trabzon’un futbola dair enerjisi malum... Yerlerde. Hareketlenmesi için getirilen, bir daha gelme olasılığı zor yıldızlar da buna çare olmadı. Kulübün ekonomik olarak kötü yönetildiğinden dolayı bu heyecanın azaldığı iddiası ise akla zarar. Dünyanın hiçbir yerinde ‘taraftar’ oturup kulüp muhasebeciliğini yapmaz, “Bunu da ben düşüneceksem kalkın o koltuktan” der. Yani şu an hem Yanal’ın hem de Usta’nın işi zor. Ancak frene basmaları isabetli. Çünkü seçim vaadi olan 50. yılda şampiyonluk iddiası mevcut tabloya lüks. Bir tarafta neredeyse sıfırdan kadro kurma, genç kazanma, az harcama diyeceksiniz ve hedefi de mutlak şampiyonluk göstereceksiniz. Olmaz. Üstelik Trabzon bu hedefi ıskaladığında sırasıyla tüm basamaklardan kopup nerelere geliyor ortada. 2010-11 gibi bir sezonun sonrasında bir kez bile ligde başa oynayamamak tamamen bu ille de şampiyonluk ısrarından. Bu sezonu doğru hedefler ve doğru kişiler belirleyecek. Yoksa geçen sezonlar bile aranabilir.


Haberin Devamı
YORUM YAZ