MENÜ

Yeni şampiyon Graystrom

Türk atçılığının derbisi olan 90. Gazi Koşusu’nda zafer ‘Graystrom’un olurken, jokey Ahmet Çelik de üst üste ikinci şampiyonluğuna uzandı. Yarışta toplamda 3 milyon 648 bin lira ikramiye dağıtıldı

Yeni şampiyon Graystrom

Türk atçılığının derbisi olan Gazi Koşusu’nun 90.’sı düzenlenirken bu onurlu mücadeleyi Ahmet Güzelocak ’ın sahibi olduğu Graystorm isimli safkan jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı. 2400 metre çim pistte düzenlenen koşunun bitiş derecesi 2.30.50 olurken farklar ise yarım boy şeklinde gerçekleşti. Başarılı safkan bu galibiyetiyle sahibine yaklaşık

2 milyon 500 bin TL kazandırdı. 3 Yaşlı İngiliz taylarının en büyük koşusu olan yarışta Temsil, Cooger ve Victory Is Ours sırasıyla tabelayı tamamlayan isimler oldu.

İkinci Gazi zaferi

Koşu sonrasında düzenlenen törende kazanan atın sahibi Ahmet Güzelocak’a kupasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik verdi. Jokey Ahmet Çelik geçen sene Renk ile kazandığı koşunun ardından bu yıl da Gazi’yi kazanarak kariyerinin ve üste üste ikinci Gazi’sini kazandı.

Tribünler cıvıl cıvıl

Veliefendi’yi dolduran çok sayıda yarışsever şıklıklarıyla da göz dikkat çekerken kadınların şapkalarıyla güzellik yarışı da gözlerden kaçmadı. Koşu sonrasında konuşan Güzelocak, “Hep bu galibiyeti hayal ediyorduk. Atımız şimdiye kadar hep dolu dolu gelmişti bu da zirvemiz oldu. TJK Başkanı Yasin Kadir Ekinci, “Yarış öncesi yaptığım açıklamada, ‘Umarım koşuyu kazanan at yeni bir kahramanımız olur’ demişti. Şimdi kazandık ve inşallah bizim yeni kahramanımız Graystrom olur. Atamız’ın kupasını kazandığım için çok ama çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.

Çelik seriyi sürdürdü

90. Gazi Koşusu’nu ‘Graystorm’ isimli safkanla birinci bitiren jokey Ahmet Çelik, üst üste ikinci kez bu başarıyı kazandı. ‘Renk’ isimli safkanla 89. Gazi Koşusu’nun da kazananı olan jokey Çelik yarış sonrası, “Her jokeye kısmet olmayacak önemli bir başarı. İki sene üst üste Gazi Koşusu’nu kazandım. Tabii ki atıma güveniyordum ama tüm katılımcılar iddialıydı. Şu anda gerçekten çok mutluyum” diye konuştu.

Gazi Koşusu’nda birinci olan ‘Graystorm’un jokeyi Ahmet Çelik kupasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç takdim etti.

Yaklaşık 20 bin kişi Veliefendi Hipodromu’nu hınca hınç doldururken çocuklara animasyon, pony atlara biniş, dondurma, popcorn ve şerbet ikramında bulunuldu.

Gazi Koşusu’nda üst üste ikinci kez şampiyonluğa giden jokey Ahmet Çelik, finişten geçerken objektiflere zafer pozu vermeyi de ihmal etmedi.

2 milyon TL ödül

Koşuda birinci olan ‘Graystorm’un sahibi Ahmet Güzelocak, yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle 2 milyon 129 bin lira para ödülünün de sahibi oldu. Koşuda ikinci olan ‘Temsil’in sahibi A. Melih Kura 540 bin lira para ödülü kazanırken, üçüncü ‘Cooger’ın sahibi Eray Hazar 270 bin, dördüncü ‘Victory Is Ours’un sahibi Yıldırım Gelgin de 135 bin lira para ödülü elde etti.

Cem Boşgelmez

Haberin Devamı
YORUM YAZ