MENÜ

Pau Gasol olimpiyatlara katılacak

NBA’de Chicago Bulls forması giyen İspanyol basketbolcu Pau Gasol, Zika virüsü tehdidine rağmen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmak istediğini açıkladı.

Pau Gasol olimpiyatlara katılacak

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Chicago Bulls ve İspanya Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Pau Gasol, Zika virüsü tehdidine rağmen Brezilya’da 5-21 Ağustos’ta düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılacağını duyurdu.

NBA’de 2 kez kazandığı şampiyonluğun yanı sıra milli takım formasıyla da dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşayan Gasol, İspanyol basınında yer alan açıklamasında, Zika virüsü endişesine rağmen Rio’daki olimpiyatlarda İspanya Milli Takımı’nda oynamak istediğini kaydetti.

Gasol, Zika virüsünün çok ciddi bir sorun olduğunu da belirterek, virüse karşı farkındalık oluşturmak için çalışacağını vurguladı.

İspanya Milli Takımı ile bu yıl dördüncü kez olimpiyatlara katılacak 35 yaşındaki pivot, geçen ay yaptığı açıklamada, Zika virüsü nedeniyle olimpiyatlara katılıp katılmama konusunda kararsız olduğunu bildirmişti.

Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan Zika virüsüne, ilk kez 1947’de Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı.

Özellikle anne karnındaki bebekleri tehdit eden virüsün, Brezilya’da hızla artan mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla bağlantılı olduğu sanılıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ