MENÜ

Ergin Ataman'dan sitem!

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, "Herhalde Avrupa Futbol Şampiyonası bitmese, sizleri burada göremeyecektik. Milli takım üç haftadır hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlık maçları da yapıyor ama gördüğüm kadarıyla basketbol milli takımının maçlarını yazılı basında alt sütun halinde geçiyorsunuz. Bu konuya da özellikle dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’de basketbolun farkında olun" dedi.

Ergin Ataman'dan sitem!

A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Yunanistan ile yapacağı özel maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Filipinler’in Manila kentinde 5-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri’nin hazırlıkları kapsamında yarın Yunanistan ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek milli takım, karşılaşmanın oynanacağı salonda yaptığı antrenmanda şut çalıştı. İdmana hafif sakatlıkları bulunan Ender Arslan ve Ali Muhammed katılmadı.

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, çalışmanın ardından düzenlenen medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, sitem dolu ifadeler kullandı.

Milli takımın, olimpiyat elemelerine hazırlıkları sürecinde medya mensuplarınca yalnız bırakıldığına ve basında yeterince yer almadığına dikkati çekerek sözlerine başlayan Ataman, şunları kaydetti:

"Herhalde Avrupa Futbol Şampiyonası bitmese, sizleri burada göremeyecektik. Milli takım üç haftadır hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlık maçları da yapıyor ama gördüğüm kadarıyla basketbol milli takımının maçlarını yazılı basında alt sütun halinde geçiyorsunuz. Bu konuya da özellikle dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’de basketbolun farkında olun."

Ergin Ataman, hafif sakatlıkları sebebiyle antrenmana katılamayan Ali Muhammed ve Ender Arslan’ın durumlarıyla ilgili olarak bilgi verirken, Ali Muhammed’in ayak bileğinde hafif bir burkulma meydana geldiğini, Ender Arslan’ın ise ağrısı olduğunu dile getirdi.

"Filipinler’e 6 gün önceden gideceğiz"

Ergin Ataman, 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri’nin yapılacağı Filipinler’e, iklim koşullarına uyum sağlamak adına 6 gün önceden gideceklerini belirtti.

Filipinler’de aşırı nem olduğunu ve ülkenin iklim koşullarına uymaları gerektiğini aktaran Ataman, "Filipinler’le aramızda 5 saatlik bir fark var. Bunu göz önünde bulundurarak oraya 6 gün önceden gidiyoruz. Hazırlıklarımıza orada devam edeceğiz. Fiziksel olarak oyuncuların uyum sağlamasına çalışacağız. Oyuncuların kafalarında transferle alakalı birtakım sorunlar ve mental yorgunluklar var. Kadroda 3-4 oyuncu dışında kendi takımlarında hiç süre alamayan oyuncular var. Bunlar ciddi anlamda sıkıntı oluşturacak" şeklinde görüş bildirdi.

Bu dönemde oyunculara öz güven aşılayarak, sporcuların mental sorunlarını aşmaya çalıştıklarını kaydeden Ataman, şöyle konuştu:

"Kulüplerin başarısının milli takıma yansıması için milli oyuncuların mutlaka kulüplerinde oynaması gerekiyor. Buna birtakım düzenlemeler yapılması lazım. Şu anda milli takım için zirve, tarihinde erkeklerde hiç katılamadığı olimpiyatlarda yer alabilmek. Çok zor bir gruptayız. Ersan İlyasova’yı direkt olarak ABD’den Filipinler’e getirtmeye çalışıyoruz. O konuda bir çabamız var, ama Ersan da gelmezse ciddi anlamda bir sıkıntımız olacağı gerçek. Türk Milli Takımı her maça kazanmak için çıkacak."

Haberin Devamı
YORUM YAZ