MENÜ

Jaba'nın Türkiye sevgisi

Türk futbolseverlerinin, formasını giydiği Ankaraspor, Ankaragücü ve Antalyaspor takımlarından "Jaba" olarak hatırladığı Brezilyalı oyuncu Silvino Joao de Carvalho, Türkiye’den kopamıyor.

Jaba'nın Türkiye sevgisi

Teknik direktör Samet Aybaba tarafından 2003-2004 sezonunda Brezilya’nın Coritiba takımından Wederson ve Tita ile birlikte Ankaraspor’a transfer edilen, attığı gollerle Türk futbolunun unutulmazları arasına giren Eskişehir’in Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Kurtuluşspor’un futbolcusu Jaba, Türkiye’de mutlu bir yaşam sürüyor.

Yeni sezonda Kurtuluşspor forması giyecek 35 yaşındaki Jaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola ülkesi Brezilya’da başladığını söyledi. Brezilya 21 yaş altı takımında forma giydiği dönem olan 2003 yılında teknik direktör Samet Aybaba’nın bir maça kendisini izlemeye geldiğini belirten Jaba, o karşılaşmada 4 gol attığını ve sonrasında Ankaraspor’a transferinin gerçekleştiğini hatırlattı.

Jaba, Samet Aybaba’nın teknik direktörlüğünü yaptığı Ankaraspor’da ilk sezonunda çok iyi işler çıkardıklarını ifade ederek, "Ankaraspor’un en fazla gol atan futbolcusu oldum. Ardından Ankaragücü’ne transferim gerçekleşti ve orada da gollerime devam ettim" dedi.

Ankaragücü’nde 2 yıl forma giydikten sonra Azerbaycan Premier Lig ekiplerinden FK Bakü’ye gittiğini de anlatan Jaba, ilk sezonunda orada gol krallığı sevincini yaşadığını ifade etti.

Azerbaycan’da geçirdiği 3 sezondan ardından çok sevdiği Türkiye’ye bu kez Antalyaspor’a transfer olduğunu dile getiren Jaba, "Antalyaspor’da çok iyi bir dönem olmadı benim açımdan. Brezilya’ya yani ülkeme döndüm. İki sezon orada ardından bir sezon da yeniden Azerbaycan’da forma giydim" diye konuştu.

Profesyonellikten amatör lige

Brezilyalı oyuncu, Azerbaycan’dan sonra rotasının yine Türkiye olduğunu ancak bu kez profesyonel lig yerine amatör takım için buraya geldiğini dile getirdi.

Geçen sezon Aydın’ın BAL ekiplerinden Kuşadasıspor’a transfer olduğunu anlatan Jaba, "Geçen yıl yeniden gol kralı oldum. Şimdi Eskişehir’in Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Kurtuluşspor’da forma giyeceğim. Başarılarımı devam ettirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Amatör lige geçmek zor bir karardı"

Jaba, kariyerine amatör ligde devam edeceğini dile getirerek, "Profesyonellikten amatör lige geçmek zor bir karardı. Hala kabullenemiyorum ama böyle bir karar aldım. İnsanların kariyerlerinden çıkış ve inişler oluyor. Kariyerimin düşüş dönemlerinden profesyonel takımlardan teklifler geldi ancak ücretleri cazip değildi" değerlendirmesinde bulundu.

Mental ve fiziksel gücünün olduğu sürece futbol oynayacağını belirten Jaba, bu iki gücünde de azalma olduğunda aktif futbolculuk yaşantıma son verip antrenör olmayı planladığını anlattı.

Süper Lig’deki bir takımda hala forma giyebilecek güçte olduğunu kaydeden Jaba, şunları söyledi:

"Çünkü kendime çok güveniyorum. Alex’ten sonra Türkiye’de en fazla gol atan ikinci yabancı futbolcuyum. Türkiye’de forma giydiğim 7 sezonda yaklaşık 90 gol kaydettim. Türkiye’deki en mutlu günlerimi Ankaraspor ve Ankaragücü’nde geçirdim. Ne zaman Ankara’ya gitsem aynı heyecanı hissediyorum. Kendimi hala Ankara’da futbol oynuyormuş gibi hissediyorum. Ankaragücü taraftarıyla da çok güçlü bir diyaloğum vardı. En mutsuz olduğum kulüp ise Antalyaspor’du. En beğendiğim Türk teknik direktör Samet Aybaba. Samet hocanın benim için her zaman ayrı bir yeri vardır ancak genel olarak söylemek gerekirse Türkiye’de mutluyum ve buradan da kolay kolay ayrılmak istemiyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ