MENÜ

Golfçülerin Zika virüsü paniği büyüyor

Kuzey İrlandalı McIlroy ile McDowell, Fijili Singh ve Avustralyalı Scott ile Leishman gibi üst düzey golfçülerin ardından Güney Afrikalı Branden Grace de Zika virüsü tehdidi nedeniyle 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılmama kararı aldı.

Golfçülerin Zika virüsü paniği büyüyor

Güney Afrikalı golfçü Branden Grace, Zika virüsü tehdidi nedeniyle Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılmayacağını açıkladı.

İngiliz basınına konuşan Grace, Brezilya’da son dönemde görülen Zika virüsünden tedirginlik duyduğunu ve bu nedenle olimpiyatlarda yer alamayacağını belirterek, "Kasım ayında evleniyorum ve bir aile kurmak istiyorum. Önce sağlığımı düşünmem gerek. Umarım dört yıl sonraki olimpiyatlara yeniden katılma şansını yakalarım." ifadelerini kullandı.

Daha önce benzer sağlık gerekçeleriyle Kuzey İrlandalı golfçüler Rory McIlroy ile Graeme McDowell, Fijili Vijay Singh ve Avustralyalı Adam Scott ile Marc Leishman da olimpiyatlara katılmaktan vazgeçtiklerini açıklamıştı.

Dünyanın 1 numaralı golfçüsü Jason Day ise olimpiyatlara katılmamayı ciddi olarak düşündüğünü söylemişti. Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan Zika virüsüne, ilk kez 1947’de Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı.

Özellikle anne karnındaki bebekleri tehdit eden virüsün, Brezilya’da yeni doğanlarda hızla artan mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla bağlantısı olduğu sanılıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ