MENÜ

Rekortmen Messi!

Copa America’nın ilk finalisti Arjantin oldu. Tangocular’ın ABD’yi 4-0 yendiği maçta, Lionel Messi de rekora koştu. Şampiyona boyunca 5 kez fileleri havalandıran süper yıldız gol sayısını 55’e çıkartarak, Arjantin’in en çok gol atan futbolcusu unvanını elde etti.

Rekortmen Messi!

Futbolda 100. yıl anısına düzenlenen 45. Copa America’da 1993’ten bu yana şampiyonluk kovalayan Arjantin, son 5 yılda 4. kez finale kalma başarısı gösterdi. Copa America’da 14 kez kupa sevinci yaşayan Arjantin yarı finalde ev sahibi ABD’yi 4-0 yenerek finale yükselen ilk takım oldu. Arjantin, ABD karşısında maçın 3.dakikasında Lavezzi’nin kafa golüyle 1-0 üstünlük sağladı. 32. dakikada Messi’nin frikik golüyle Arjantin skoru 2-0’a getirdi. Güney Amerika ekibi, 50.dakika Higuain’le farkı 3’e çıkartırken maçta gol perdesini yine Higuain kapattı. Messi’nin asistiyle 86’ıncı dakikada fileleri havalandıran Higuain, skoru 4-0 yaptı ve Arjantin finale yükseldi.

Batistuta’yı geride bıraktı

Karşılaşmada 2 asist yapıp, bir gol kaydeden Messi, Arjantin Milli Takımı’nın tarihine geçti. 28 yaşındaki yıldız oyuncu, efsane golcülerden Gabriel Batistuta’nın rekorunu 1 golle geçip 55 golle, Arjantin adına en çok gol atan oyuncu unvanına tek başına sahip oldu. Messi, şampiyona boyunca 4 maçta 5 gol atarken 3 asistin altına da imzasını.

Haberin Devamı
YORUM YAZ