MENÜ

Euro 2016 Finali saat kaçta, hangi kanalda?

EURO 2016 finali futbolseverlerin heyecanla beklediği bir mücadele. Yarı final ilk maçında Portekiz, Galler'i 2-0 yenerek finale çıktı. Diğer finalist ise Almanya'yı eleyen Fransa oldu. Artık tüm dünya gözünü Portekiz-Fransa finaline çevirmiş durumda. Peki Fransa-Portekiz EURO 2016 final maçı ne zaman nerede saat kaçta hangi kanalda? İşte maça dair tüm detaylar...

Euro 2016 Finali saat kaçta, hangi kanalda?

EURO 2016'da son viraja giriliyor. Yarı finalde Galler'i eleyen Portekiz, Almanya'yı saf dışı bırakan ev sahibi Fransa ile dev finalde karşılaşacak.

FRANSA-PORTEKİZ FİNAL MAÇI CANLI İZLE

EURO 2016 finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Finali, 10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 22.00'da oynanacak. Paris Stade de France Stadı'nda oynanacak mücadeleyi TRT 1 şifreli olarak ve LİG TV canlı yayınlayacak.


İspanyol basını: Şampiyon öldü, artık en iyi değiliz!


Finalin adı belli oldu

EURO 2016'da Galler'i 2-0 yenen Portekiz turnuvanın ilk finalisti oldu. Tarihinde 2. kez bu kupada finale çıkan Portekiz'i zafere götüren golleri 50.dakikada Cristiano Ronaldo ve 53.dakikada Nani attı.

Yarı finalin diğer ayağında ise Almanya'yı Griezmann'ın golleriyle eleyen Fransa, finale yükseldi.

Futbolseverlerin merakla beklediği dev finalde Fransa ile Portekiz kozlarını paylaşacak.

Finalin hakemi Clattenburg

Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) Portekiz ile Fransa arasında yapılacak final maçını, İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek.

UEFA’nın açıklamasına göre Saint-Denis kentindeki Stade de France’ta 10 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00’de başlayacak maçta düdük çalacak Clattenburg’un yardımcılıklarını, aynı ülkeden Simon Beck ve Jake Collin yapacak.

Macar hakem Viktor Kassai’nin dördüncü hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemliklerini, İngiltere’den Anthony Taylor ve Andre Marriner üstlenecek.

Mark Clattenburg, EURO 2016’da gruplarda İtalya’nın Belçika’yı 2-0 yendiği, Çek Cumhuriyeti’nin Hırvatistan’la 2-2 berabere kaldığı ve son 16 turunda Polonya’nın İsviçre ile 1-1 berabere kalıp rakibini penaltılarla (5-4) elediği maçta düdük çalmıştı.

Geride kalan 2015-2016 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yöneten İngiliz hakemin kariyerinde ayrıca 2014 UEFA Süper Kupa ile 2012 Londra Olimpiyatları’nda final maçı bulunuyor.


"Ölüm grubu" çeyrek finali göremedi


UEFA’dan sahte bilet uyarısı!

UEFA, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki (EURO 2016) yarı final maçları öncesi, yetkisi bulunmayan kişilerden bilet almamaları konusunda taraftarları uyardı.

UEFA’dan yapılan açıklamada, EURO 2016 çeyrek final karşılaşmalarında, internetten veya sokak satıcılarından temin edilebilen karaborsa biletlerde ciddi bir artış gözlendiği bildirilerek, bazı kişilerin, biletleri sahte olduğu için stat kapısından giremediği ifade edildi.

Yetkili makamlardan alınan istihbarat doğrultusunda, kalan 3 maç öncesi karaborsada satılan sahte bilet sayısının artma riski olduğunu aktaran UEFA, yetkisiz kişiler tarafından fahiş fiyata satılan biletlerin, sahte ya da geçersiz olabileceği hakkında uyarıda bulundu.


Cüneyt Çakır, EURO 2016'ya veda etti


Cristiano Ronaldo tarihe geçti

"4 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atan tek oyuncu" unvanının sahibi Ronaldo, yarı final karşılaşmasında Galler'e karşı da gol atarak toplam 9 gol sayısına ulaştı ve böylece Fransız Michel Platini'ye ait "Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en skorer oyuncusu" rekorunu da egale etti.

Öte yandan Portekiz Milli Takımı ile 132 maça çıkan Ronaldo, Galler'e karşı forma giydiği maç ile, kendisine ait "Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en fazla forma giyen oyuncu" rekorunu 20 karşılaşmaya çıkardı.

TRT'DEN UYDU YAYININA ŞİFRE!

10 Haziran’da Fransa-Romanya maçı ile başlayan Euro 2016’da sıra final heyecanına geldi. Bu akşam Türkiye saatiyle 22.00’da başlayacak Fransa-Portekiz maçıyla birlikte Avrupa’nın en büyüğü belli olacak.

Final maçı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de heyecanla beklenirken, Euro 2016’nın ülkemizdeki yayıncı kuruluşlarından biri olan TRT’den gelen açıklama birçok futbolseveri üzeceğe benziyor.

Fransa - Portekiz Euro 2016 finali TRT 1 uydu yayınından şifreli olarak verilecek. İşte TRT1'in twitter hesabından yayınlanan açıklama...

Uydu yayını üzerinden TRT 1 ve TRT 1 HD izleyenlere önemli duyuru;

''UEFA ve Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası yayıncı kuruluşları arasındaki sözleşme gereği EURO 2016 final müsabakasının uydu yayınına şifre koymak zorunda olduğumuzu bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz. Karşılaşma sırasında yayınımızı karasal alıcılarınızdan, TV platformlarından ve trt1.com.tr/canli-izle adresinden takip edebilirsiniz.''


Portekiz-Fransa maçının ilk 11'leri belli oldu




Haberin Devamı
YORUM YAZ