MENÜ

‘Herkes Koita'yı konuşacak!'

Kasımpaşa’nın devre arasında Blackburn’den kadrosuna kattığı Fode Koita, yeni sezona damga vurmaya kararlı: Rıza Çalımbay müthiş bir hoca. Türkiye’ye alışmam biraz zaman aldı, ancak bu yıl adımdan herkes söz edecek. Gözüm gol krallığında!

‘Herkes Koita'yı konuşacak!'

Aatif, Nakoulma, Welliton, Kweuke, Eneramo... Süper Lig’in son 5 sezonuna damga vuran, attıkları gollerle Anadolu’yu kasıp kavuran bu isimlerin ortak noktası aynı: Rıza Çalımbay... Adeta bir transfer sihirbazı haline gelen tecrübeli hocanın son gözdesi Fode Koita... Ara transfer döneminde Blackburn’den getirdiği Fransız forveti Beşiktaş maçında kaçırdığı gollerle hatırlıyor olabilir herkes. Ancak o yeni sezonda Süper Lig’de gol krallığına göz dikecek kadar iddialı. FANATİK’e konuşan 25 yaşındaki futbolcu Kasımpaşa’daki hedeflerinden, Türk futbolunun dışarıdan görünen imajına kadar birçok açıklama yaptı. İşte o sözler:

‘Süper Lig’e reklam şart’

“Türkiye’yi hep duyuyordum. Ancak burada futbolun ne kadar kaliteli ve zor olduğunu gelince anladım. Bence Süper Lig’in raklamı yeterince yapılmıyor. Avrupa’daki insanların buradaki futboldan haberleri yok. Gelirken kolay zannediyorsunuz belki ama aslında hiç de öyle değil. Mücadele üst düzeyde. Hep daha fazla çalışmalısınız ve güçlü olmalısınız. Taktiksel açıdan da eğer gereken gelişimi gösterirse Türk futbolu bence çok iyi yerlere gelir.”

‘Paşa’nın yılı olacak’

“Müslüman olduğum için Kasımpaşa’dan teklif aldığımda bunu değerlendirmek zor olmadı. Zaten gelip tesisi ve Türk insanının sıcaklığını görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Çok iyi bir takımız ve geçen sezon Avrupa’da olmayı hak etmiştik. Herkesin kabul ettiği hakem hataları buna engel oldu. Eminim ki gelecek sezon Kasımpaşa’nın yılı olacak.”

‘Hedefim Premier Lig’

“Rıza Çalımbay gerçekten müthiş bir teknik adam. Hepimizle çok yakından ilgileniyor. Onunla büyük başarılar yakalayabiliriz. Bana çok güveniyor, onun güvenini yeni sezonda boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım. Türkiye alışmam biraz zaman aldı. Fakat bu yıl adımdan herkese söz ettireceğim. Hedeflerim var. Burada kendimi ispatlayıp Premier Lig’e gitmek istiyorum. Yeni sezonda gol krallığı yaşamak istiyorum.”

Ömer Necati Albayrak


Haberin Devamı
YORUM YAZ