MENÜ

Berra Nur'un hedefi Avrupa şampiyonluğu

Yaşı küçük ama hünerleri saymakla bitmez. En son Türkiye Yıldızlar Taekvondo Şampiyonası +59 kiloda altın madalyanın sahibi olan 14 yaşındaki Berra Nur Çiftçi, ülkemizi Romanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazandı.

Berra Nur'un hedefi Avrupa şampiyonluğu

Taekwondo kariyerine 7 yaşında Beykoz Belediyesi'nde başlayan Berra Nur Çiftçi, kariyer basamaklarını bir bir tırmanmaya devam ediyor. Eski Milli sporcu ve milli takım hocalığını da yapan Osman Günaçtı'nın çalıştırdığı 14 yaşındaki taekvondocumuz, Haziran başında Marmaris'te düzenlenen Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda rakiplerini bir bir dize getirdi ve altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyona Eylül'de

Sene başında Antalya'da yapılan International Turkish Open Taekwondo Turnuvası'ndaki derecesiyle ilk kez milli olmayı başaran yetenekli sporcu, Türkiye Şampiyonası'ndaki müthiş başarısıyla da ülkemizi Eylül ayında Romanya'da düzenlenecek Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazandı.

Seçmeleri doğrudan geçti

Avrupa Şampiyonası çalışmalarına hocası Osman Günanç'ın refakatinde start veren Berra Nur, Romanya'daki şampiyonaya seçme kategorisini görmeden katılacak. Genç sporcu, hem Anadolu Yıldızları hem de Okullar arası Türkiye Şampiyonaları'nda elde ettiği şampiyonluklar sebebiyle +59 kiloda direkt olarak müsabakalara başlama şansının sahibi oldu. Diğer alt kilolardaki sporcular ise seçmeleri geçmeye çalışacak.

Berra Nurun hedefi Avrupa şampiyonluğu


Berranur Çiftçi'nin başarıları

2014 Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası +57 kg. (Şampiyon)
2015 Dünya Yıldızlar Şampiyonası seçmeleri +59 kg. (İkincilik)
2016 Turkish Open Taekwondo Turnuvası + 59 kg. (Şampiyon)
2016 Mersin Anadolu yıldızları Türkiye Şampiyası (Şampiyon)
2016 Eskişehir Okullar arası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası (Şampiyon)
2016 Yıldızlar Türkiye Şampiyonası +59 kg. (Şampiyonluk)

Mehmet Bulut / mehmet.bulut@fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ