MENÜ
Sponsorlu

Yarın sesler kısılacak

Açıkçası Fransa’da kurulan basın merkezine düşük beklentilerle gittim. Ancak CarrefourSA’nın insanı şımartan hizmetiyle karşılaştım. Bugün İspanya maçındayım ama yarın yine orada olacağım. Muhtemelen birbirimizi anlamakta zorlanacağız. Çünkü seslerimiz kısılmış olacak.

Yarın sesler kısılacak

Milli Takım Marsilya’ya 1 saat mesafede Saint-Cyr Sur Mer adlı küçük bir sahil kasabasının hemen dışında bağlarla çevrili bir golf otelinde İspanya maçına hazırlanıyor. Euro 2016 süresince de maçlar için gidilecek şehirlerdeki 2 günlük konaklamaların dışında evleri burası.

Bilenler için doğa ve iklim bizim Datça’ya çok benziyor. Bütün gün koşuşturmanın ardından geç saatte kafayı yastığa koyarken saat kurmaya ve, “Yarın sabah uyanabilecek miyim?” diye endişelenmeye gerek yok. Oksijen sizi güneşle birlikte ayağa kaldırıyor.

Yarın sesler kısılacak



Paris’te geçen birkaç günün ardından hızlı trenle önce Marsilya’ya sonra da bu tesise geldiğimde, ne yalan söyleyeyim beklentilerim çok yüksek değildi. Çünkü biz gazetecilerin bu organizasyonlarda otele girişi yasaktır. Milli Takım oyuncularıyla da kontak kurmak kolay değildir. Bu anlamda bir Alman ya da İspanyol gazeteci kadar şanslı değiliz maalesef. Üstüne terör tehdidi altındaki kupada Fransız polisi, jandarması ve özel timinin en yüksek seviyedeki güvenlik tedbirleri de eklenince umudum oldukça azdı.

Yarın sesler kısılacak



Öte yandan UEFA’nın kuralları gereği TFF, basına, tesis yakınlarında bir çalışma alanı ayarlamak zorunda. Dolayısıyla buraya düşük beklentilerle gittim. Ancak hayat, bilirsiniz ki sürprizlerle dolu...

Alıştığımız CarrefourSA konforu

Beni karşılayan, UEFA’nın istediğinden çok daha büyük bir çadır oldu önce. İçeri girince durum daha da heyecan verici oldu. Çok kuvvetli bir internet servisi, 200 gazetecinin rahatlıkla çalışabileceği bir alan. Üstüne de CarrefourSA’nın insanı şımartan hizmetleri.
Son derece güleryüzlü çalışanlar, Türkiye’deki alışverişlerinizden alışık olduğunuz konfor. Milli Takım’ın tedarik destekçisinin medyaya verdiği destek de aynı yoğunlukta.
Bu hizmeti yerinde denetlemeye gelen CRM ve Pazarlama Direktörü Mehmet Necati Özdeniz’le de tanışma şansı buldum. Söylediklerinden anladığım ve Türkiye’deki market tecrübemden de bildiğim bu hizmet seviyesinin bize özel olmadığı... TFF, medya ve taraftarı aynı mesafeden birleştirmek amaç edinilmiş.
Milli takımı konuştuk. Taraftarın her türlü milli takım ürününe ulaşabilmesi için yaptıkları çalışmaları keyifle dinledim. CarrefourSA bu amaçla ‘Kırmızı Beyaz’ adlı yeni satış noktaları açmış, geniş bir yelpazede Milli Takım ürünleri satışı başlamış. Yani sıklıkla yaşanan ürün bulma sorunu da giderilmiş.
Sonuç olarak son derece düşük beklentilerle geldiğim basın merkezinden güleryüzle ayrılıp antrenmana gittim.
Bugün İspanya maçı var.
Yarın orada olacağım.
Yine aynı güleryüzle karışılacağım.
Ve muhtemelen birbirimizi anlamakta güçlük çekeceğiz. Çünkü seslerimiz kısılmış olacak.

Yarın sesler kısılacak



Olur mu? (Mehmet Demirkol)

Çok güvenliler. Del Bosque bunu saklamıyor. Meslektaşlarımız da... Marca Muhabiri Alberto Rubio Garcia’nın sorduğu ilk soru: Yapabileceğinize inanıyor musunuz?
Yani aslında, “Gerçekten inanıyor musunuz?” diye soruyor.
Fatih Hoca’nın bir gün önce yabancı muhabirlerle özellikle de İspanyollar’la yaptığı sohbette söylediği, “Gerçekçi olmalıyız” sözlerini de buna ekleyin.
Yine teknik heyetin 4 puanın bizi yüzde 95 çıkaracağı tespitini. Maça beraberlik için çıkmazsınız ama beraberlik umutları yeşertir.
Peki bu mümkün mü? Ve Nasıl oynayacağız?
Emin olduğumuz konu savunma öncelikli bir oyun oynamayacağımız. Zaten bunu yapamıyoruz.
İspanyollar’dan topla oynama yüzdesini alabilmek sadece bizim için değil, tüm takımlar için hayal. O zaman dönenleri toplayıp hızla hücum etmek isteyeceğiz.
Bu bağlamda iki seçenek var gibi gözüküyor. Burak’la klasik diziliş. Ya da Oğuzhan ve Volkan’ın hücum öncelikli olduğu bir 4-6-0.
Beklenti puan tabii. Ama asıl beklenti oyun. Hırvatistan maçındaki oyun turnuvayı mental olarak kapattırabilir.
Oyuncuların refleksi puan çıkmasa bile Çek maçını kazandırabilir.
Olur mu? Hiç kuşkunuz olmasın. Olabilir.

Ne lazımsa CarrefourSA

YORUM YAZ