MENÜ

Muhammet Can Tuncer'e Azerbaycan'dan milli davet

Altınordu 16 Yaş Altı Takımı’nda forma giyen kaleci Muhammet Can Tuncer, 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Azerbaycan Milli Takımı’nın hazırlık kampında yer alacak.

Muhammet Can Tuncer'e Azerbaycan'dan milli davet

Altınordu 16 Yaş Altı Takımı kalecilerinden Muhammet Can Tuncer’in 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Azerbaycan Milli Takımı’nın hazırlık kampına davet edildiği bildirildi.

Altınordu Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, Muhammet’i daha önce izleme fırsatı bulan Azerbaycanlı yetkililerin genç kaleciyi milli takıma çağırmak için Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) Müdürü Savaş Serdar ile görüştüğü belirtildi.

Yapılan yazışmaların ardından Muhammet Can Tuncer’in, Rusya-Rostov’da 25 Haziran’a kadar devam edecek olan Azerbaycan 17 Yaş Altı Milli Takım kampına katıldığı kaydedildi.

AFMO Müdürü Savaş Serdar, Muhammet’in de milli takım tecrübesi yaşayacağını belirterek, bu kamp sürecinin genç kalecinin uluslararası maç tecrübesinin artmasını sağlayacağını belirtti.

Aynı yaş kategorisinde Berke Özer ile Ozan Can Oruç’un da 16 Yaş Altı Türk Milli Takımı’nda mücadele ettiğini hatırlatan Serdar, "3 kalecimizin de milli takım düzeyine ulaşması da bizim için ayrı bir gurur kaynağı" ifadelerini kullandı Muhammet Can Tuncer ise farklı bir tecrübe yaşayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu durum, ileride A Milli Takım’a seçilmemi engellemeyecek. Azerbaycan, bizim kardeş ülkemiz. Belki benim Azerbaycan forması giymemle birlikte iki ülke arasında özellikle futbolda farklı bir işbirliği doğar."

Öte yandan Muhammet Can Tuncer’in milli takıma seçilmesi halinde Muhammet’in aynı zamanda Azerbaycan vatandaşı da olacağı öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ