MENÜ

Eskişehir'in yeni başkanı Halil Ünal

Spor Toto Süper Lig'den PTT 1'inci Lig'e düşen Eskişehirspor'da yeni başkan Halil Ünal oldu.

Eskişehir'in yeni başkanı Halil Ünal

Eskişehirspor'da geçen 4 Haziran'da yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Olağan Mali Kongre ile Olağanüstü Seçimli Kongre, Porsuk Spor Salonu'nda yapıldı. Mevcut başkan Mesut Hoşcan'ın aday olmadığı kongrede, seçime tek listeyle giren Halil Ünal, Eskişehirspor'un yeni başkanı oldu.

Divan Başkanlığını eski bakanlardan İbrahim Yaşar Dedelek'in yaptığı mali kongrede zaman zaman gergin anlar yaşandı. Eskişehirspor'un toplam borcunun 92 milyon 362 bin 436 lira olduğu açıklandı.

Mali kongre, raporların ibra edilmesinin ardından sona erdi. Ardından Olağanüstü Seçimli Kongreye geçildi. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın da katıldığı kongrede Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan yeniden aday olmayacağını belirti. Hoşcan konuşmasında şunları söyledi: "Öncelikle Rabbim hiçbir başkanı benim yerimde bulundurmasın. Yapılan eleştirilerin çok doğal olduğuna yürekten katılıyorum. Şahsım ve yönetim kurulum adına çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum. Eleştirileri çok daha anlamlı buluyorum. Eskişehirspor için neler yaptığımızı da anlatmaya kalksam sportif başarı olmadığı için bunun bir anlamı yok. Her zaman söylüyorum, bu kulübün en büyük sıkıntısı ekonomi. Yaşadığımız sıkıntıları da ben ve yakın çevremdeki arkadaşlarım biliyor.

ESKİŞEHİRSPOR'UN YENİ YÖNETİMİ

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere daha önce Eskişehirspor'da Kulüp Başkanlığı görevinde bulunan Halil Ünal'ın hazırladığı tek liste ile seçime gidildi. Halil Ünal'ın Kulüp Başkanı olduğu Eskişehirspor'da yönetim kurulu üyeliklerine de İlhan Arslan, İsmail Hakkı Gül, Onur Sürmeli, Ekrem Birsen, Erdal Şahbaz, Ali Uçar, Kaan Ay, Cem Güven, Özgür Demirdaş, Rıza Zeydan, Ayhan Can, Şaban Ali Ocakçı, Harun Adıgüzel ve Figen Begiter seçildi.

Eskişehirspor'un yeni Kulüp Başkanı Halil Ünal, "Eskişehirspor hasta kendimi doktor olarak gördüm ve göreve talibiz. Biz düştüğümüz yerden kalkmayı biliriz. İstanbul'un derebeylerine diz çöktüreceğiz. Dünyada her kulüp batar biz batmayız. Sabır istiyorum. 10 ay sonra o ipi göğüsleyeceğiz. O şampiyonluğu birlikte kutlayacağız. Bu stadı doldurmanızı rica ediyorum. Tek hedef şampiyonluk. Oyuncu satmayacağız. Son çare ise satacağız. Yerine daha iyisi geliyorsa yapacağım. Biz kötü gün dostuyuz. Hep beraber 10 ay sonra nerde kalmıştık demeliyiz. Hep beraber bunu başarabiliriz" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ