MENÜ

TFF'den kulüplere devrim

Yıldırım Demirören ve yönetiminin ibra edildiği TFF Olağan Genel Kurulu’nda yeni sezonla hayata geçecek yenilikler duyuruldu. Kulüpleri rahatlatacak birçok maddenin ön plana çıktığı toplantı devrim olarak nitelendirildi.

TFF'den kulüplere devrim

TFF Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapıldı. Genel kurulda açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, birçok yeniliği ilk kez duyurdu. İşte madde madde o yenilikler:

‘Süper Lig’i yurt dışı izleyecek’

“Yeni yayın ihalesi sırasında Süper Lig’in uluslararası haklarının ayrı bir paket olarak işlem görmesini sağlayarak, Süper Lig’i ve ligimizdeki oyuncuları dünyanın her tarafından seyredilebilir kılacağız.”

‘Yeniden 4 hakemli dönem’

“Süper Lig’de daha az sayıda ve en yüksek beceride olan hakemlerimiz görev alacak, 22 hakem çalışacak. Yine istediğimiz ve beklediğimiz verimi alamadığımız 6 hakemli sistemden 4 hakemli sisteme dönüyoruz. FIFA’dan aldığımız davetle video hakemlik sistemi araştırma çalışmalarımız da devam etmektedir.”

Bütçe rekor düzeyde

“Bütçeyi 602 milyon lirayla rekor bir düzeye getirdik. Bu, kulüplerimiz için daha çok kaynak, daha çok yatırım, daha çok tesis ve daha güçlü genç futbolcu yetiştirme imkanı demektir.”

Düşenlere paraşüt yardımı

TFF, bu sezon Süper Lig’den (4.000.000 TL) ve PTT 1. Lig’den (500.000 TL) düşen takımlara ‘Paraşüt Ödeme’ altında destek bütçesi verecek. Bu rakamlar geçen dönemlere göre yüzde 30 civarında artırıldı. PTT 1. Lig’den de 7 milyon TL alan kulüpler böylece 11 milyon TL bütçeye sahip olacak.

Tesis yardımı geliyor

Bir yenilik de kulüplere tesis yardımı anlamında. TFF gelecek sezonda kulüplere tesis yardımı adı altında toplam 17 milyon 300 bin TL bütçe ayırdı. Kulüpler bu sayede tesislerini daha iyi seviyelere çıkarabilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ