MENÜ

İşte Fatih Terim'in Hırvatistan planı

Fatih Terim, Euro 2016’nın ilk maçında hücumu ikinci plana atacak, önce beraberliği düşünüp, kontrollü bir şekilde Hırvatistan karşısına çıkmaya çalışacak. Rakibi de yakından inceleyen tecrübeli hoca, tüm senaryoları kafasında oynuyor.

İşte Fatih Terim'in Hırvatistan planı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na sayılı günler kala A Milli Takımımız, büyük bir heyecanla Hırvatistan’la oynayacağı karşılaşmayı bekliyor.

Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim de, oyuncularını en iyi şekilde zorlu sınava hazırlamaya çalışıyor. Terim’in, şu an itibariyle tamamen Hırvatistan mücadelesine konsantre olduğu, turnuvadaki ilk mücadelenin oyun stratejesini de hemen hemen oluşturduğu öğrenildi.

Tecrübeli hocanın aklından bile geçirmek istemediği ilk şey, maçı kaybedip, kupaya kötü bir başlangıç yapmak! Terim’in, iplerin elimizde kalması adına Hırvatlar’a karşı kontrollü bir oyun felsefesiyle sahaya çıkacağı, takımına aşırı hücum yaptırmayacağı belirtildi.

İspanya’yı da düşünüyor

Fransa’daki turnuvaya iyi başlamanın ne kadar önemli olduğunun farkında olan deneyimli çalıştırıcı, Hırvatlar’dan alınacak puan ya da puanlarla, gruptaki ikinci maçımız olacak İspanya sınavına moralli şekilde çıkmanın planlarını yapıyor.

Rakibi de tüm ayrıntılarıyla incelemeye devam eden Terim’in, ekibiyle birlikte tüm maç kasetlerini inceleyip, analiz ettiği ifade edildi. Özellikle orta alandaki iki yıldız Real Madrid’den Luka Modric ve Barcelona’dan İvan Rakitic’e dikkat çeken Terim’in, tüm taktik çalışmalarını da bu maçta yaşanabilecek senaryolar üzerine kurduğu bildirildi.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ