MENÜ

İstanbul sahur vakti

Dünya üzerindeki yaklaşık 1.5 milyar müslümanı yakından ilgilendiren ve oruç ayı olarak da bilinen Ramazan Ayına girildi. 6 Haziran Pazartesi günü Ramazan'ın ilk orucu tutuldu, sahura kalkıldı ve iftar yapıldı. Peki İstanbul için sahur vakti saat kaçta bitiyor?  Tüm detaylar haberimizde...

İstanbul sahur vakti

Dünya üzerindeki yaklaşık 1.5 milyar müslümanı yakından ilgilendiren ve oruç ayı olarak da bilinen Ramazan Ayına girildi.

6 Haziran Pazartesi günü Ramazan'ın ilk orucu tutuldu, sahura kalkıldı ve iftar yapıldı.

Peki İstanbul için sahur vakti saat kaçta bitiyor?

İstanbul'da ilk sahur 03.26 olarak belirlenen imsak vakti ile bitmişti. İlk oruç ise saat 20.41'de açılmıştı.

Bundan sonra İstanbul'da sahur vakti saat kaçta bitecek? Bu sorunun cevabı için aşağıdaki iftar ve sahur vakitleri çizelgesinden yardım alabilirsiniz.

İstanbul sahur vakti



11 Ayın Sultanı Ramazan, 11 pare top atışıyla karşılandı

Nevşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayını Nevşehir Kalesi’nden 11 pare top atışı ile karşıladı.

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 6 Haziran 2016 Pazartesi günü başlayacak Ramazan ayı öncesinde, Nevşehir Şehir Orman’ında oluşturulan platformda, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını 11 pare top atışı yaparak karşıladı.

Öte yandan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur vakitlerini vatandaşlara bildirmek amacıyla top atışı uygulamasına devam edecek.

Sahurda zeytin ve sucuktan uzak durun!

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, sahurda zeytin ve sucuktan uzak durulmasını önerdi.

Uzun oruç saatleri sonucu vücudumuzun ihtiyacı olan suyu yeteri miktarda alamadığımızı söyleyen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, "Bu durumda fazla miktarda su ihtiyacını ortaya çıkarabilecek besinlerden uzak durulması en doğru seçim olacaktır. Bu nedenle sahurda tüketeceğiniz besinlere ekstra dikkat etmelisiniz. Eğer çok tuzlu içeriği olan besinleri veya baharatlı besinleri tüketmeyi tercih ederseniz gün içerisinde suya olan eğiliminiz artacaktır. Bu durumda ramazanın çok daha zor geçmesine neden olabilir. Sahurda genel olarak pratik olması nedeni ile kahvaltı tercih edilmektedir" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ