MENÜ

Geleceğin fidanları Buca'da ekiliyor

Buca Akademi meyvelerini toplamaya başladı. 4 ayrı yaş grubunda derece elde eden altyapının başkanı Adnan Dolma ise hedeflerini FANATİK'e anlattı.

Geleceğin fidanları Buca'da ekiliyor

2012'de Seyit Mehmet Özkan'ın ayrılmasının ardından her şeye sıfırdan başlayan Buca Akademi meyvelerini toplamaya başladı. 4 ayrı yaş grubunda derece elde eden altyapının başkanı Adnan Dolma ise hedeflerini FANATİK'e anlattı:

Kırık dökük, harabe şeklinde aldık 4 yıl önce burayı. Şimdi ise aynı eski günlerde olduğu gibi bir oyuncu fabrikasına dönüştük. Geleceğin fidanlarını ektik. 24 tane spor okulumuz var. Her geçen gün büyüyoruz. Çocuklarımızı 3 büyükler izliyor

Seyit Mehmet Özkan önderliğinde çığır açan bir projeyle Türk futboluna yeni yetenekler kazandıran Altınordu artık yalnız değil. Çünkü, çok sesleri çıkmıyor belki ama Mehmet Batdal, Sercan Kaya, Hasan Kabze, Bekir Yılmaz, Salih Uçan gibi özel yetenklerin yetiştiği Buca Akademi'de de çok güzel işler yapılıyor. 21 yılını altyapı organizasyonlarına feda etmiş Başkan Adnan Dolma ve yol arkadaşı Necati Boyla mesailerinin neredeyse tamamını gençleri geliştirmeye harcıyor. İzmir'de bir araya geldiğimiz Adnan Dolma ile tesisleri gezdikten, hedeflerini dinledikten sonra siz okuyucularımız da bu güzel işlerden haberdar olsun istedik. Söz, bu işe gönlünü koyan başkan Adnan Dolma'da...

Geleceğin fidanları Bucada ekiliyor


'Özkan gittikten sonra...'

"Seyit Mehmet Özkan buranın kuruluşu için 12 milyon TL para harcamış. Bize göre bu para reel değil. 10 sene önceki paralarla uçuk paralar bunlar. Kaç tane site yapılıyor. Ben o dönem 5 kişilik yönetimdeydim. Tabii bizler biraz donkişotluk yapıyoruz. Kim cebinden altyapılar için bu kadar para harcar ki... O açıdan hakkını teslim etmek gerek. Şekşek gerkes onun gibi olsa. Ancak Mehmet Özkan 83 oyuncuyu alıp gittiğinde yepyeni bir yapılanmaya girdik."

Geleceğin fidanları Bucada ekiliyor


'Terorist olacaktım dedi'

"Buradaki her çocuk futbolcu olacak. En kötüsü senede 100 bin TL para kazanacak. Biz bu çocukları aldığımızda ahlaklı bir sporcu olması için her türlü katkıyı veriyoruz. Geceleri ders veriyoruz. İngilizce öğretiyoruz. Bizde, maç içinde arkadaşına bağıramazsın, yaparsan alır valizini gidersin. Aktif olarak 50 yatılı çocuğumuz var. Yüz kişiyi de geçeceğiz. Diyarbakır'da seçme yaptık, 800 çocuk arasından iki oyuncu aldık. Aldığımız oyunculardan biri, 'Ben buraya gelmeseydim terörist olurdum' dedi. Bundan daha büyük bir hayır olabilir mi!"

'Her yerde okulumuz var'

"Burayı aldığımızda her yer kırık döküktü. Sahaya asit dökülmüştü. Bucaspor'un dinamikleri kulüpten ayağını çekmişler. Tek başımıza geldik. Gece yarıları ailelerin peşinde koştuk. Sene 2012. Liglere 5 takımla katılmamız lazım, 15 günümüz var. Sabahlara kadar çocukları topladık. İlk senemizde gelen 7 attı, giden 10 attı. Sonrasında toparlandık. 23 tane spor okulumuz var şu anda. Biri de Hollanda'da. Ülkenin her yerinden oyuncular geliyor bize."

Geleceğin fidanları Bucada ekiliyor


'Hedef Avrupa standartları'

"İkinci sene iyi takımlar yaptık, 4 tane birincilik geldi. Bu sene 4 takımla Antalya'daki turnuvaya gittik, birincilik için. Bölüm bölüm, sürekli giden gelen oyuncularımız var Milli Takım'a. 4 oyuncumuz var, onlar sürekli milli takımda. Buca Akademi'de puan hesabı yapmıyoruz, çocukları nasıl geliştiririz ve A Takım'a göndeririz ona bakıyoruz. Bu sene tam 12 oyuncu gönderdik. Bütün takımlarımız aynı sistemi oynuyor. Türkiye Şampiyonaları'na katılıyoruz. Futbolcunun kalitesi orada meydana çıkıyor. Altyapı bir süreçtir. Avrupa'da yaş 6'ya düştü. Biz geç kalıyoruz. 10 yaşında çocuğu alıyoruz. 19 yaşına kadar hazır olmasını bekliyoruz. Bu yüzden az yıldız yetişiyor."

Geleceğin fidanları Bucada ekiliyor


'Kolej yapmak istiyoruz'

"Kolej hedefimiz var. Kurumsallaşma, gelir-gider dengesi. Bunları sağladığımızda her şey çok iyi olacak. Her şeye sıfırdan başladık ve doğru hamlelerle şu anda hedefleri düşünmeye başladık. Kısa vadede üst yapıya ne kadar oyuncu gönderebilirsek o kadar iyi. Ama kaliteli adam göndermek mesele. Oyuncunun gelişimini tam olarak sağlayarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Standartlar yükseldikçe Buca bir yıldız fabrikasına dönüşecek. Ajax altyapısını inceledik. Amerika'da incelemelerde bulunduk. Daha 2 sene önce futbolcularımıza Judo eğitimi vermeye başladık. Türk oyuncuları hem daha zeki hem de daha güçlü. Bunu kullanabilmek mesele. 3 büyüklerin oyuncularımızı izlediğini duymak güzel. Bu çocuklar geleceğe damga vuracak."

Geleceğin fidanları Bucada ekiliyor


******************
Necati Boyla: Buca fabrika geri dönüyor

Bucaspor Akademi için Hollanda'da incelemelerde bulunan ve mesaisinin neredeyse tamamını oyuncuları geliştirmeye ayıran yönetim kurulu üyelerinden Necati Boyla'ya göre önümüzdeki yıllarda Buca'dan çok kaliteli oyuncular çıkacak. İşte Boyla'nın sözleri:

"Bütün vaktimizi gençlerin gelişimine harcıyoruz. Bunun karşılığını almaya başladık. Şu anda birkaç oyuncumuz İstanbul takımları tarafından ciddi bir şekilde takip ediliyor. Buca Akademi'yi eski günlerine döndüreceğiz. Tabi bu biraz da bütçe meselesi. Yönetim olarak tamamen kendi imkanlarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz. Federasyonun üretici misyonu taşıyan kulüplere ayrıcalıklı yardımlar yapması gerekiyor. Altyapısı olmayan kulüplerle aynı parayı almamızın hiçbir mantığı yok. Gençlere değer veren insanlar teşvik edilmeli."

Geleceğin fidanları Bucada ekiliyor


********************
MİNİ YORUM
Yunus Altun


Buca'ya destek verilmeli

Şampiyonluk yaşadığım, Süper Lig'e çıkmasına katkı sağladığım Bucaspor'un yeniden eski günlerdeki gibi oyuncu yetiştirmesi çok güzel. Bunda başkan Adnan Dolma'nın büyük özverisi ve yönetici Necati Boyla'nın emeklerinin payı var. Ege bölgesindeki potansiyeli kimse inkar edemez. Doğru işlemek ise böyle gönül adamlarının işi. Çok güzel ve samimi bir yapılanma var. Bucalılar'ın bu oluşuma sahip çıkması, mümkün olduğunca destek vermesi gerekiyor. Özellikle kentin ileri gelenleri, ekonomik olarak gereken destekleri sağlaması gerekiyor ki oyuncuların geleceği daha sağlam temeller üzerine kurulabilsin.

FANATİK ÖZEL: Ömer Necati Albayrak

Geleceğin fidanları Bucada ekiliyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ