MENÜ

MotoGP'de Rossi'den sezonun 2. zaferi

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 7. yarışı Katalonya Grand Prix’sinde, Movistar Yamaha takımından İtalyan Rossi birinci oldu. İkinci sırayı alan Marquez, şampiyona lideri Lorenzo’nun yarış dışı kalmasıyla pilotlar klasmanında zirveye yerleşti.

MotoGP'de Rossi'den sezonun 2. zaferi

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 7. yarışı Katalonya Grand Prix’sini birinci bitiren Movistar Yamaha’nın İtalyan pilotu Valentino Rossi, sezonun 2. galibiyetini aldı.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP’de sezonun 7. ayağı, İspanya’nın Barcelona kentiyle aynı adı taşıyan 4,7 kilometrelik pistte, 25 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa 2. sırada başlayan Movistar Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo, rakiplerinden daha iyi start alarak ilk viraja lider girdi.

5. cepten kalkan Lorenzo’nun takım arkadaşı Valentino Rossi ise startta 7’nciliğe kadar geriledi. Sonraki turlarda iyi bir tempo yakalayan ve art arda yaptığı ataklarla 3’üncülüğe tırmanan Rossi, 6. turda Repsol Honda’dan Marc Marquez, 7. turda da takım arkadaşı Lorenzo’yu geçerek liderliğe yükseldi.

Aynı tur içinde Lorenzo’yu geride bırakan Marquez, Rossi’nin peşine düştü. İlerleyen turlarda 5. sıraya kadar düşen Lorenzo, bitime 9 tur kala Ducati pilotu Andrea Iannone’nin arkadan teması nedeniyle yarış dışı kaldı.

Marquez’in, bitime 3 tur kala geçtiği Rossi, bir tur sonra geri aldığı liderliği bitiş çizgisine kadar korudu ve 44.37.589’luk derecesiyle bu sezon 2’nci, MotoGP kariyerinin 88. birinciliğini elde etti.

Liderden 2.6 saniye sonra damalı bayrağı gören Marquez 2’nci, Rossi’nin 6.3 saniye arkasındaki bir diğer Repsol Honda pilotu Dani Pedrosa ise 3’üncü oldu.

Yarış sonunda puanını 125’e çıkaran Marquez, Lorenzo’nun 10 puan önünde pilotlar klasmanının zirvesine oturdu.

İki İspanyol sürücüyü, 103 puanla Rossi izledi. Sezonun 8. yarışı Hollanda Grand Prix’si, 26 Haziran’da koşulacak.

Pilotlar klasmanı

Katalonya Grand Prix’sinin ardından pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

1. Marc Marquez (İspanya) - 125 puan
2. Jorge Lorenzo (İspanya) - 115
3. Valentino Rossi (İtalya) - 103
4. Dani Pedrosa (İspanya) - 82
5. Maverick Vinales (İspanya) - 72

Haberin Devamı
YORUM YAZ