MENÜ

Wakeboard'un yıldızları Avusturya'da kanatlandı

Dünyanın en iyi wakeboard sporcularının mücadele ettiği RedBull Wake of Steel’ın Avusturya ayağında Tayland’dan Daniel Grant zirveye çıktı.

Wakeboard'un yıldızları Avusturya'da kanatlandı

Dünyanın en iyi wakeboard sporcularının mücadele ettiği RedBull Wake of Steel’ın Avusturya ayağında Tayland’dan Daniel Grant zirveye çıktı. Özel olarak dönüştürülmüş bir yük gemisinin üzerinde gerçekleşen finalde, wakeboardun yıldızı Grant,kalabalık seyirci topluluğunun önünde sergilediği olağanüstü performansla bütün dikkatleri üzerine topladı ve birinciliği elde etti.

RedBull Wake of Steel’de14 ülkeden gelen 18 wakeboard yıldızı önce elemelerde mücadele etti. Yarı finale kalan on sporcu ise iki ayrı grup içinde mücadele etti ve son beş sporcu arasına kalmaya çalıştı. Yarı finalin ardından Daniel Grant (Tayland),James Windsor(Avustralya),JulianCohen (ABD),BenLeClair (Kanada) ve SzebasztianSzolath(Macaristan) süper finale yükselmeyi başardı.

Daniel Grant, süper finale ancak beşinci sırada çıksa da, prestijli etkinliği daha önce nasıl iki kere kazanabildiğini hemen gösterdi. İkinci performansında rampa üzerinde bir MobyDick 540 hareketi yaptı ve raylar üzerinde birbirinden başarılı numaralar sergileyerek Kanadalı Ben LeClair’ı liderlikten indirdi. Gün boyunca hep iyi olan Windsor son performansında risk aldı ama sıralamada yukarı çıkmayı başaramadı vewakeboardefsanesi ParksBonifay’in önünde üçüncülüğü elde etti.

Zirveye çıkan Grant birinciliği sonrası, “Bu galibiyet gerçeküstü geliyor. Aslında buraya hiç beklentim olmadan geldim ve bu sonuca kendim de şaşırdım. Tam anlamıyla nutkum tutuldu. Red Bull Wake of Steel diğer etkinliklerle karşılaştırıldığında kesinlikle en olağanüstü ve en zorlu olanı” dedi.

1.Daniel Grant(Tayland)
2.BenLeClair (Kanada)
3.James Windsor(Avustralya)
4.JulianCohen (ABD)
5.SzebsztianSzolath(Macaristan)

Haberin Devamı
YORUM YAZ