MENÜ

Fatih Terim: Nasa üssü gibiyiz

“Finallere ‘Biz, bitti demeden bitmez’ sloganıyla gittik. Ancak artık daha erken bitmesini umut ediyorum. Turnuvada da ‘sonuna kadar savaşan bir takım’ felsefesiyle mücadele edeceğiz. Bizim diğer takımlara göre fazlamız ise yüreğimiz olacak”

Fatih Terim: Nasa üssü gibiyiz

Euro 2016’ya sayılı günler kala Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim ve ekibi, dün sabah basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Burada hem gazetecilerin sorularını yanıtlayan hem de FANATİK’e özel açıklamalarda bulunan Terim şunları söyledi: “Finallere, ‘Biz, bitti demeden bitmez’ sloganıyla geldik. Galiba uluslararası telefon kodumuz +90 olduğu için goller de bu dakikalardan sonra geliyor. Gönül ister ki oyuncularımız daha erken bitti desin. Ama kazanacaksak, son dakika olacaksa da hiçbir itirazımız yok. Bizim finallerdeki sloganımız, sonuna kadar savaşmak olacak. Biz burada topa sahip olmaya, oyunun kontrolünü elimizde bulundurmaya ve kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirmeye yönelik bir anlayış kuruyoruz. İstemiyoruz ki geç olsun bu durum.”

‘Çok yönlü isimleri tercih ettim’

“Son dakikalar elbette bir tesadüf olamaz. Eğer maçı bırakmazsanız, oyunu kazanırsınız. Aynı anda birkaç taktiğe geçebilen olgunluğa sahibiz. Bizim rakiplere göre bir fazlamız var, bu da yüreğimiz. A, B ve C planlarımız mevcut. Ama yine aynı espri yapıyorum, sonuna kadar mücadele edelim ama ‘bitti demeden’i daha erkene alırsak çok sevinirim. Kadroyu belirlerken çok yönlü oyuncuları tercih ettim. Dolayısıyla ilk başta 31 kişilik geniş bir kadro çağırmamın sebebi buydu. Çıkacak 8 kişiyi, kadrodan çıkacaklar olarak görmüyorum. Hepsi bizim oyuncumuz. Daha sonra 2018 Dünya Kupası elemeleri başlayacak. Yine bu geniş ekiple yola devam edeceğiz. Kimsenin gitmesini istemiyorsun ama kurallar var ne yazık ki.”

‘Ne yapacağımıza bakarız...’

“Bu kadromuzla Euro 2016’da başarılı olmak istiyoruz. Bu turnuvanın gidişine göre hedefimiz şekillenebilir. İlk iki maçı kaybedip, son maçı da kazanarak gruptan çıkabilirsiniz. Böyle bir ortamda mümkünse, ilk başlangıcı kaybetmeden yapabilirsek güzel olur. Son maça geldiğimizde ise ne yapacağımıza bakarız. Burada önemli olan tek bir şey, hiçbir şekilde matematiksel olarak yarışın dışında kalmamak. Eğer işin içinde matematiksel olarak şans varsa, varız demektir.”

‘Adeta NASA üssü gibiyiz’

“Ekibimdeki arkadaşlarla çok iyi bir çalışma içindeyiz. NASA üssü gibiyiz. Her oyuncunun verileri sürekli kontrol altında tutuluyor. Çok uyumlu şekilde çalışıyoruz. Tuncay Şanlı ve Nihat Kahveci teknik birimde, Tümer Metin de idari kısımda görev yapıyor. Turnuva sonrası da onlarla devam edebiliriz. Hatta sayıları çoğalabilir. Burası onlar için büyük deneyim. Bu tecrübelerini kupa sonrasında kursiyerlere de aktarmalarını isteyeceğim.”

‘Emre sıradışı bir futbolcu’

“Emre Mor’u, Milli Takım’a aldıktan sonra ona karşı böyle bir ilginin olacağını tahmin etmiştim. Karadağ maçında aldığı süreyi iyi değerlendirdi. Bana göre sıradan değil, sıradışı bir futbolcu. Emre Mor’un annesine, babasına, kulübüne ve hocasına çok teşekkür ederim. Gerçekten bize çok yardımcı oldular. Emre, Danimarka ya da başka bir ülkenin milli takımına da gidebilirdi ama, hiç tereddüt etmeden A Milli Takımımız’ı seçti. Kendisine de teşekkür ediyorum.”

‘Artık kapalı gişe oynuyoruz’

“Milli Takım karşılaşmalarında statların dolması beni çok mutlu ediyor. Demek iyi futbol oynuyoruz ki, tribünler de doluyor. Nereye gidersek bu böyle... Özellikle maçlarımızı Anadolu’ya almamız hem bizim hem de oyuncularımız adına harika oldu. Kapalı gişe oynamak çok önemli. Mesela Türkiye Kupası Finali Antalya’da oynandı. Ardından Karadağ maçına ilgi az olabilir diye düşündüm. Ancak tam tersi, futbolseverlerimiz burada da tam destek arkamızdaydı.”

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ