MENÜ

Kılıçarslan Kopuz: PTT 1. Lig'e çıkacağız!

Kocaelispor'la özdeşleşen, takımı en zor günlerinde yalnız bırakmayan kaptan Kılıçarslan Kopuz, FANATİK'e iddialı açıklamalarda bulundu.

Kılıçarslan Kopuz: PTT 1. Lig'e çıkacağız!

Yeşil-Siyahlılar'ın 39 yaşındaki kalecisi Kılıçarslan, unutulmaz şampiyonluğun öyküsünü FANATİK'e anlattı: Transfer yasağıan rağmen korkumuz yok. Sezon başı karakterli bir kadro kurduk. Bu takım 3. Lig'de de 2. Lig'de şampiyon olacak

Unutulmaz bir sezonu geride bırakan Kocaelispor efsanesinin, efsane kalecisi Kılıçarslan Kopuz, tespitleriyle, öyküleriyle ve gelecek planlarıyla taraftarları heyecanlandıracak açıklamalar yaptı. İşte noktasına virgülüne dokunmadan 39 yaşındaki başarılı kalecinin gözünden şampiyonluğun öyküsü:

'Halkın takımıyız'

"Ortada büyük bir başarı var. Ama bu kimsenin tek başına başardığı bir şey değil. Çok büyük emekler var. Herkes taşın altına eline koydu. Biz Kocaelispor olarak halkın takımıyız. Her maçımıza halkın takımı yazan pankartlarla çıktı. Halkın takımı olmak kolay değildir. Bu şehrin insanı takımına sahip çıktı. Düştü gözüyle bakmadı, Kocaelispor armasının peşini bırakmadı. Onların oluşturduğu sinerji de doğal olarak sahaya yansıdı."

'Planlamayı doğru yaptık'

"Sezon başı çok mantıklı hareket ettik. İyi bir kadromuz vardı. Bunu 5-6 tane karakterli oyuncuyla takviye ettik. Transfer yasağı olacağını biliyorduk, planlamamızı buna göre yaptık. 30 kişilik bir kadromuz var. Öyle bir takımız ki, haftalar önce en yakın rakibine 15 puan fark atarak şampiyon olduk. Bu planlama bizi 3. Lig'de de taşıyacak. Transfer yasağı kalkmadan aynı takımla mücadele edip 3. Lig'de de şampiyon olacağız. Hatta ve hatta 2. Lig'e de aynı ekiple çıkıp PTT 1. Lig'e de yükseleceğiz. Biz takım olarak buna inanıyoruz. Eğer bu doğru planlama devam ederse, 5 yıl önceki saçmalıklar yapılmazsa Kocaelispor eski günlerin dönecek güce sahip."

'Başkanımız 43 yaşında'

"Çok genç bir yönetimimiz var. Başkanımız Bahri Kubilay Yavuz 43 yaşında. Gerçek bir Kocaelispor sevdalısı. Takıma gözü gibi bakıyor. Böyle bir yükün altına girerek zaten ne kadar cesur biri olduğunu herkese gösterdi. Onlar da tecrübe kazanıyor, yöneticiliği öğreniyorlar sonuçta. Hep birlikte elele verdik."

'Oyuncuları biz izliyoruz'

"Türkiye'de birçok takımda oyuncu izleme (Scouting) diye bir şey yoktur. Biz Kocaelispor'a faydalı olacağına inandığımız oyuncuyu gidip bizzat izliyoruz. Ben bu sene kaç tane altyapı maçı izledim farklı farklı yerlerde. Sonuçta bir transfer yasağı var ve kendi içimizden yeni yıldızlar çıkarmak zorundayız."

'41'e kadar oynarım'

"Ben şu an 39 yaşındayım. Bırakacağımı sananlar varsa yanılıyor. En az 41 yaşıma kadar oynama hedefim var. Fiziğim yettiği sürece, sahada rezil olmadığım sürece kaleyi bırakmam. Amacımız Kocaelispor'un kimseye ama kimseye muhtaç kalmadan ayakta kalabilmesi. Bu yapıyı da kuracağız."

'Projelerimiz her gün gelişiyor'

"Bizim çeşitli projelerimiz var takımın gelirlerini artırmak için. Mesela bizim maçlarda iç sahada oynarken devre arasında hep küçük çocuklar sahaya girer, oynarlar. Onların futbolu sevmesi gerekiyor. Sevmezseler olmaz. İnsanların futboldan uzaklaşmaması lazım. 1011 gönüllü projemiz var mesela. 1011 kişiden biner TL topluyoruz. Yaklaşık 500-600 gönüllü oldu."

'Taraftara teşekkürler'

"Taraftarlarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Çünkü bizi hiç bırakmadılar. Futbolculuğumu bu takımda hissettim ben. Bazı takımlara para için gidilir. Bazılarına ise taraftar için. Kocaeli'ye gelen taraftar için gelir ve bu taraftarın hakkını vermek için elinden geleni yapar."

FANATİK ÖZEL / Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ