MENÜ

ENKA Avrupa şampiyonu

Mersin’in ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda, erkeklerde Türkiye’yi temsil eden ENKA Spor şampiyon oldu. Temsilcimiz bu zaferle, 1975’ten bu yana düzenlenen organizasyonda birincilik kürsüsüne çıkan ilk Türk takımı olarak tarihe geçti.

ENKA Avrupa şampiyonu

Türk atletizminde bir ilk yaşandı. Avrupa Atletizm Birliği (EA) tarafından düzenlenen ve Türkiye Atletizm Federasyonu öncülüğünde Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası (ECCC) A Grubu yarışları dün sona erdi. İki gün süren ve 20 yarışın yapıldığı organizasyonda, Türkiye temsilcilerinden ENKA Spor, erkeklerde kulüpler Avrupa şampiyonu oldu. ENKA, 1975’ten bu yana düzenlenen kupanın tarihinde şampiyon olan ilk Türk takımı
unvanını aldı.

Ali Kaya işi bitirdi

Yapılan 20 yarışma sonunda erkeklerde 82 puan toplayan ENKA, beş takımın yarıştığı kupada zirveye çıkmayı başardı. İlk günü 6 puan farkla önde geçen ENKA, geçen yılın şampiyonu Playas de Castellon’un üst üste kazandığı yarışlarla geriye düşerken, Tarık Akdağ Langat’ın 3000 metre su engellide, Jak Ali Harvey’in 200 metrede elde ettiği birinciliklerle yeniden üstünlüğü ele geçirdi. Yarışmanın sonuna doğru piste çıkan Avrupa rekortmeni Ali Kaya, rakiplerinden çok önünde koştuğu yarışta ENKA’ya bir galibiyet daha getirdi ve son yarış olan 4x400 metre bayrak öncesinde takımının şampiyonluğunu kesinleştirdi.

20 yarışta 8 birincilik

İki günde 20 yarışmada sekiz birincilik elde eden ENKA, şampiyonluğa ulaşırken, aynı zamanda bir ilke de imza attı. Daha önce erkeklerde bu kupada Avrupa ikincisi olabilen tek Türk takımı olan ENKA, geçen yıl son yarışta kaçırdığı şampiyonluğu bu kez kucakladı. Öte yandan, erkeklerde Playas de Castellon topladığı 74 puanla ikincilik kürsüsüne çıkarken, Portekiz’den Benfica ise 64 puanla üçüncü oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ