MENÜ

Altay'da ikinci Marmara dönemi

Altay'ın olağanüstü genel kurulunda tek aday olarak seçime giren Cihangir Marmara, üst üste ikinci kez siyah-beyazlı kulübün başkanı oldu.

Altay'da ikinci Marmara dönemi

Altay'ın olağanüstü genel kurulunda tek aday olarak seçime giren Cihangir Marmara, üst üste ikinci kez siyah-beyazlı kulübün başkanı oldu.

Atatürk Stadı'ndaki Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Salonu'nda yapılan kongreye 761 üyeden 132'si katılırken, 114 oy kullanıldı.

Çok zorlu bir sezonu geride bıraktıklarını ve herkesin büyük fedakarlık yaptığını belirten Başkan Marmara, "Bu sezon şansımız yaver gitti ve ligde kaldık. Çekirge bir kere sıçradı. Gelecek sene ne olur zaman gösterecek. Transfer yasağı nedeniyle öz kaynağımıza, altyapımıza dönmemiz ve yetiştirici kulüp olmamız beni çok mutlu etti" dedi.

Transferin önünü açmak için 1 milyon TL'nin üzerindeki eski borçların kapatılması gerektiğini anlatan Marmara, "Alınacak futbolculara da ödeme yapmak zorunda kalacağız. Beklenti yüksek olmamalı. Transfer yasağı ancak 1000 kişiden 1000 TL kampanyasıyla kalkar. Bu parayı 12 taksitle almayı planlıyoruz" dedi. Genel kurula eski başkanlardan Erdoğan Tözge, Ahmet Taşpınar ve Mehmet Erdoğan da katıldı.

Yüksek Divan Kurulu listesinin 30 kişiden oluşturulması üzerine Ahmet Taşpınar ve Mehmet Erdoğan yerlerine başka isimlerin yazılmasını talep ederek aflarını istedi. İzmir ekibinin geride bıraktığımız sezondan futbolcularına 358 bin TL borcu olduğu ifade edildi.

2015-16'da yönetimin 428 bin TL kaynak sağladığı, camianın 250 bin TL katkı verdiği, reklamlardan 225 bin TL kazanıldığı belirtildi. Futbol takımı için yeni sezon tahmini bütçesinin 1 milyon 391 bin TL, toplam taslak bütçenin 3 milyon 425 bin TL olduğu açıklandı.

Toplam borcu 18 milyon TL olan Altay'ın vergi borcu 3 milyon 943 bin TL, SGK borcu 2 milyon 617 bin TL olarak bildirildi. Transfer yasağı borcu 1 milyon 42 bin TL olan siyah-beyazlıların devam eden davalardan alacaklılara 2 milyon 176 bin TL borçlu olduğu kaydedildi.

Eski başkan Sabri Sevenoğlu'nun da yer aldığı Cihangir Marmara başkanlığındaki Altay'ın 16 kişilik yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Özgür Ekmekçioğlu, Murat Tekşen, Hüseyin Durmaz, Volkan Kebir, Mustafa Sivridağ, Reşit Nacar, Gürdal Oğuz Demirci, Berk Eregüler, Alex Padulano, Ercüment Atik, Serkan Çınarlı, Cemil Kaya, Cüneyt Oğuz, Ali Arslan."

Altay'da ayrıca birçok komite oluşturuldu. Stat komitesi, reklam ve sponsorluk komitesi, altyapı komitesi, bilişim ve projeler komitesi, medya ve sosyal ilişkiler komitesi yeni komiteler arasında yer aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ