MENÜ

İşte Trabzonspor'un yol haritası!

Başkan Muharrem Usta ile Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal’ın son zirvesinde transferin ana hatları keskinleşti. Buna göre büyük bir sürpriz olmazsa 4-5’i ilk 11 için olmak üzere 7 oyuncu alınacak, bütçe 10 milyon Euro...

İşte Trabzonspor'un yol haritası!

Trabzonspor’da kritik hafta başlıyor. Teknik direktör Ersun Yanal’ın, “Kampa kadar tamamını bitirelim” dediği transferler için Karadeniz ekibi, önündeki süreci en iyi şekilde değerlendirmenin planlarını yapıyor.

Uzun süredir scout ekibiyle toplantı üzerine toplantı yapan, birçok maç ve futbolcu izleyen Yanal’ın kafasındaki şablonu oluşturduğu ve Başkan Muharrem Usta ile paylaştığı öğrenildi. Bu kritik toplantıda gelecek sezon transferlerinin ana hatları keskinleşti.

35’ten 16’sı tutulacak

Buna göre kadroda düşünülmeyen oyuncular da çıktıktan sonra mevcut takımda gençlerle birlikte sayı 16’ya düşürülecek. İskelet kadronun içinde 3 genç futbolcunun olması planlanıyor. Yani şu ana kadar yapılanlara rağmen Karadeniz temsilcisinde yeni ve büyük çaplı bir eleme daha söz konusu. Kadrodaki bu eleme ile yeni transferlere yer açılacak.

35-37 oyuncu listede

Çok ekstra bir durum olmadığı sürece transferde planlanan 7 oyuncu takviyesi. Bu futbolcuların 4-5’inin direkt ilk 11’e katkı yapması, diğerlerinin de iyi birer alternatif olması öngörülüyor. Trabzonspor’da şu an için Ersun Yanal’ın elindeki listede 35-37 aralığında oyuncunun olduğu ve o 7 ismin bu listeden seçileceği de gelen haberler arasında.

Yönetim ‘söz’ verecek

Yeni sezon öncesinde tavan-taban fiyat uygulaması da devreye girecek. Yönetimin alınacak oyuncularla zaten istediği rakamlar üzerinden anlaşması söz konusu ama kadroda tutulacaklar arasında ‘feda’ yapmayanlardan da bir talepte bulunulacak. Yönetimin burada vereceği söz, “Makul rakamlarda buluşalım. Biz de söz veriyoruz, hiçbir alacağınız gecikmeyecek” olacak.

Bütçe, UEFA’ya uyacak

Bonservisi elinde olan ya da uygun bonservisli futbolcular listede öne çıkarken, Trabzonspor’un kadrosunda bulundurduğu 35 futbolcu arasından düşünmediği isimler de transferde para kadar kıymetli hale getirilecek. Takasta kullanılacakların dışında Trabzonspor’un bonservislere ayırmayı planladığı rakam ise 10 milyon Euro (33 milyon TL) civarında olacak.

Bu rakam UEFA ile yapılan anlaşmalara da uyuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ