MENÜ

Cantona'dan Deschamps'a ırkçılık suçlaması

Fransızların eski ünlü futbolcusu Eric Cantona, Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Deschamps’ın Benzema ve Ben Arfa’yı takıma almayışının arkasında ırkçı bir tavrın bulunduğunu öne sürdü.

Cantona'dan Deschamps'a ırkçılık suçlaması

Fransız futbolunun unutulmaz isimlerinden Eric Cantona, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps’ı Karim Benzema ve Hatem Ben Arfa’yı takıma almayarak ırkçılık yapmakla suçladı.

Geçtiğimiz günlerde 50. yaşını kutlayan Cantona, İngiliz The Guardian gazetesinde yayınlanan röportajında, eski takım arkadaşı Deschamps’ın Benzema ve Ben Arfa’yı milli takım kadrosuna çağırmamasının ardında ırkçı sebepler olduğunu öne sürdü.

Cantona, "Kesin olan bir konu var, Benzema ve Ben Arfa Fransa’nın en iyi futbolcuları arasında ve EURO 2016’da olmayacaklar. İkisi de Kuzey Afrika kökenli futbolcular." ifadelerini kullandı.

Benzema ve Ben Arfa isimlerinin bu oyuncuların ait oldukları yere dair ipucu verdiğinin altını çizen ünlü oyuncu, "Deschamps çok Fransız bir isim. Belki de Fransa’da gerçekten Fransız olan tek isim, ailesinde hiç kimse başka milletlerle karışmamış." yorumuyla eski takım arkadaşının tavırlarını eleştirdi.

Karim Benzema’nın geçtiğimiz sezon başını ağrıtan şantaj skandalını hatırlatan Cantona, ünlü futbolcunun milli takıma davet edilmemesinde Başbakan Manuel Valls’in de etkisi olduğunu savundu. Başbakan Valls, mart ayında yaptığı açıklamada Benzema’nın milli takımda oynamayı hak etmediğini söylemişti. Cantona, Valls’in bu açıklamalarına değinerek, Deschamps’ın milli takımı oluştururken siyasilerden etkilendiği imasında bulundu.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet de tartışmalara katılarak, Cantona’nın suçlamalarını "aptalca bulduğunu" söyledi. Futbolcuların milli takıma seçimlerinde futbol yetenekleri dışında bir kriter olduğunu düşünmediğini söyleyen Le Graet, Cantona’nın sözlerini sefilce saldırılar olarak değerlendirdi.

Bu arada Deschamps’ın Cantona hakkında kişilik haklarına saldırı ve hakaret nedeniyle dava açmayı planladığı belirtiliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ