MENÜ

Fenerbahçe'de camia ayağa kalktı; Yeter artık

Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira adeta istenmeyen adam haline geldi. Futbolcular, “Niye bu kadar korkak futbol oynuyoruz?” diyerek isyan ederken, “Pereira kalacak” açıklamasını yaparn başkan Aziz Yıldırım’a da tepkiler var.

Fenerbahçe'de camia ayağa kalktı; Yeter artık

Fenerbahçe’de camia ayağa kalktı... Sezon başında milyonlarca Euro ödenerek kurulan yıldızlar topluluğunun teknik direktör Vitor Pereira’nın elinde oyuncak olup sezonun kupasız kapatılması Sarı-Lacivertliler’i isyan ettirdi. En başta da futbolcuları. Sezon boyunca Vitor Pereira’ya karşı devam eden tepkiler, finalde kupanın Galatasaray’a kaptırılmasıyla zirve yaptı.
Futbolcular kupanın kaçmasında 1. sorumlunun Vitor Pereira olduğunu düşünürken, özellikle korkak oyun anlayışı sebebiyle kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda sert ifadeler kullandılar. Galatasaray’ın, Sneijder’ın yerine Chedjou’yu oyuna almasına karşılık tek forvette ısrar eden ve Robin van Persie-Fernandao değişikliği yapan Pereira’nın sonraki değişikliklerde de ofansif gücü arttıracak bir hamle yapmaması, sahadaki 6 defansif oyuncudan bir türlü vazgeçmemesi sonrası futbolcular “Bu korkunun anlamı ne? Bu adam bizi bir çembere hapsediyor. Bu takımın daha fazlasını yapabilme potansiyeli var” gibi ifadelerle Pereira’ya yüklendiler. Maç sonunda kimse Pereira’nın yüzüne dahi bakmazken, Portekizli teknik adamla takım arasında sezon başından beri süregelen soğukluk artık en üst seviyeye geldi.

‘PEREİRA’YI GÖNDERİN’ BASKISI

Yaşanan hayal kırıklıklarının ardından esas büyük şok Ziraat Türkiye Kupası’nın Galatasaray’a kaptırılmasının ardından başkan Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklamalarda yaşandı. Başkan Yıldırım’ın, “Hocayla konuşacağız. Kalacak herhalde, mukavelesi var. Başarısız olup kalanlar da oldu. Oturacağız, hoca ve yöneticilerle konuşacağız. Bir plan yapacağız. Mourinho geliyor falan bu devirler bitti. UEFA kuralları var, bunların hepsine uyacağız” sözleri Sarı- Lacivertliler’deki isyanı daha da büyüttü. Bunun için de Pereira’nın bir an önce gönderilmesini isteyen camianın önde gelenleri, “Bu adamla yeni sezonda da hüsran yaşarız. Daha kaliteli bir isim takımın başına getirilmeli. Yıldızlar topluluğu böylesine korkak futbol oynamamalı” diyerek Portekizli hocanın gönderilmesi için başkan Aziz Yıldırım’a baskı yapmaya başladı.

İSTİFA SESLERİ YÜKSELİYOR

Fenerbahçe’de sadece camianın önde gelenleri ve futbolcular değil, taraftarlar da yaşanan başarısızlıklardan dolayı çileden çıkmış durumda. Fenerbahçeliler sezonun tamamen başarısız kapatılmasının ardından sosyal medyada başkan Aziz Yıldırım aleyhine istifa çağrısı başlattı. Aziz Yıldırım’ın ve onu sevenlerin, başkan aleyhinde konuşanlara “Fenerbahçeli değilsiniz, hainsiniz” ithamları yüzünden Twitter’da “Fenerbahçeliyim, Aziz Yıldırım’ı istifaya davet ediyorum” hashtagi açılırken taraftarın çok büyük bir kısmı bu girişime destek verdi.

TARAFTARLARDAN KOMBİNE TEHDİDİ

Teknik direktör Vitor Pereira’nın yeni sezonda da takımın başında kalması halinde ise Fenerbahçeli taraftarlar tepkilerini daha başka bir yolla da göstermek için şimdiden organize oluyorlar. Bu da kombineler. Sezon başında başta Robin van Persie ve Luis Nani gibi yıldızların alınmasıyla oldukça umutlanan taraftarlar yaklaşık 40 bin kombine almışlardı. Ancak yaşanan hayal kırıklığının ardından önümüzdeki sezon da Pereira’nın kalması halinde taraftarların büyük bir bölümü kombinelerini yenilemeyeceklerini ve yeni sezon için de bir girişimde bulunmayacakları konusunda fikir birliğine vardılar. (Habertürk)

Haberin Devamı
YORUM YAZ