MENÜ

Fatih Terim: Burak Galatasaray'da epey dayak yedi!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın oynanacak Karadağ maçı öncesinde milli takım kaptanı Arda Turan'la birlikte basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim: Burak Galatasaray'da epey dayak yedi!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın oynanacak Karadağ maçı öncesinde milli takım kaptanı Arda Turan'la birlikte basın toplantısı düzenledi.

EURO 2016 hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Millilerimizde morallerin yerinde olduğu gözlenirken tecrübeli teknik adam basın toplantısında önemli konulara değindi.

EURO 2016'yı değerlendiren Arda Turan, "Emre Mor bizim ülkemizda oynamayı seçtiği için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz oyuncular olarak çok mutlu olduk. Her zaman hedefimizi doğru yolda olmak olarak açıklamıştık. Biz kimseden çekinmiyoruz. Ülkemizin gurur duyacağı bir futbol oynayacağız. 2008'de finali kaçırdık. Fransa'da da aynısını yapmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

İspanya'da eleştirilerin hedefinde olan yıldız isim, konuyla ilgili olarak "Milli takımda şimdiye kadar hangi durumdaysak şimdi de o durumdayım. İspanya'da da iyi durumda olduğumu düşünüyorum. 6 ay oynamamış bir oyuncu olarak Barcelona'da yeterince süre aldım. Kendimi iyi hissediyorum. Star adayı olmak gibi bir durum yok. Milli takım için önemimi biliyorum." cevabını verdi.

Şampiyonlar Ligi finalinde ski takımı Atletico Madrid'in olduğu hatılatılan Arda Turan, "Biz çok iyisini yaptık aynı şekilde oralarda olabilmenin sizler için de önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım mutlu olan taraf biz oluruz. Kendimizi çok iyi hissediyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde akşam final izleyeceğiz. Eski takımımı destekliyorum tabi ki Atletico Madrid." dedi.

Arda Turan'dan sonra basın mensupları Fatih Terim'e sorularını yönelttiler.

İşte tecrübeli teknik adamın açıklamaları;

"Önce bir kaç cümle söylemek istiyorum. Burda Antalya'da Gloria tesislerinde kalıyoruz. Hakikaten inanılmaz şekilde ağırlanıyoruz, antrenman yapıyoruz. Hazırlanmamız için herkesin yardımcı olduğunu görüyorum. Ve bu nedenle çok teşekkür ediyorum herkese. Sezon hayırlı olsun bitti. Biraz geç bitti ama bitti. 14-15'te bitirmeyi çok istedik ama kimseyi rahatsız etmemek için sonradan planlamıştık. Doğal olarak sezonun sonundaki bu hesaplamada muhakkakki bazı oyuncularımız yorgunluğu ve sakatlığı en büyük problemimiz şu anda."

"Oyuncularımıza burdan kalan sonucun haricinde iyi şeyler var bir özgüven var. Karadağ da en az İngiltere kadar önemli bir maç ama şuanda sistem adına, çalışma adına herhangi bir sıkıntımız yok. Tüm kafile Fransa provasını Antalya'da yapıoruz. Gökhan Gönül'ün bir sıkıntısı var. Hakan Balta ile beraber. Herkesin merak ettiği sorduğu pskolojin nasıl diye. Arda bizim için çok önemli bir oyuncu. Sadece takım kaptanı değil. Sizden de rica ediyorum. Madem konu açıldı. İtalya'da yazılanlar bu kadar üzmüyordu."

"Türk'ün Türk'ün en iyi dostu Türk'tür cümlesine yol vermek daha doğrudur. Onu biraz çoğaltalım. Arda bir yıldız Barcelona'da. Sosyal medyayı ve gazateleri takip ediyorum felaket. Barcelona'da olmak zaten başlı başına önemli bir olay. Oynuyor oynamıyor. Öyle oynadı böyle oynadı. Ben 6 ay oynamadan bütün maçlarda oynattım. Böyle değerli oyuncularımız orda bırakmaya çalışalım. Hatta yanlarına da başkalarını yollayalım. İspanya'da Arda yeterince yerden yere vuruluyor. Ama biz kendi evladımıza sahip çıkalım. Real Madrid maçının bütün hatası 20 dakika oynayan Arda da mı? Arda sahipsiz değildir. Arda orada hiç oynamasa ben onu yine milli takıma alırım."


İşte Mourinho'nun 11'i


"SERDAR AZİZ İYİLEŞİRSE MUCİZE OLUR"

"24 tane ülke var Fransa'da biri de Türkiye. Bu festivalde biz de varız. Bu şampiyonanın keyfini çıkarırdım. Orda olmanın baştan büyük bir zafer olduğunu kabul ederdim. İngiltere maçından sonra herkes çıtayı yükseltti. Bana mesajlar geliyor. Orada olmanın keyfini çıkarın. Sevgili arkadaşlar 34 hafta lig maçı oynandı. 10 tane de hazırlık koyuyorum. Osu busu derken hadi 60. 100 maç 150 maç oynayan rakiplerimiz var. Oyuncularımızın böyle sebeplere sarılmaması için sizin yazacaklarını çok önemli. Her 3 günde 1 maç oynayacak durumda olmaya alışacak bütün oyuncularımız. Tamamen topa yönelmek. Onunla haşır neşir olmak bizi sakatlıklardan kurtarır."

"Serdar Aziz'e 2 doktor verdik. Antrenmanlarını düzenledik. Mental açıdan bütün tedavilerini yapmaya çalıştık.Ancak Serdar'ın son kontrolünde çıkan durum maalesef kötüydü. Onun olması bizim için çok iyi olacaktı. Ona emekleri için teşekkür ettim. Dünya Kupası'na hazırlan dedim. Ama o buraya gelmek istedi ve şuan burda. Bir sürpriz yapar da oynayacak durumda olursa. Benim için en büyük mucizelerden biri olur."


Gökhan Gönül'ün menajeri Ahmet Bulut: Fenerbahçe'yle görüşmeyeceğim


"ESARETTEN CESARETE GİDİYORUZ"

"Esaretten cesarete doğru gidiyoruz. İngiltere'de İngiltere'ye kafa tutan bir takım. Kaç tane pozisyona girmişiz. İngiltere için kabul haline getiren. Hakeme bile takılmayan bir takım. Haksız yiyen haklı atamayan bir takım. Müthiş bir reaksiyon gösteren. Galibiyet için çaba sarfaden bir takım gördük. Seyredenler şunu söylesin. Helal olsun çok iyi mücadele ettik ama kaybettik olsun. Bu seviye başka bir seviye. Nitekim onlar 115 koşmuş biz 111 km koşmuşuz. Avrupa şampiyonasında bu bizim için yeterli değil. Bunu çok daha yükseğe çekeceğiz. Burada bir ölçüm yapabilirsiniz. Buraya bir kriter koyabilirsiniz. Burayı baz alarak doğru noktayı teşhis edebilirsiniz."

"İlk defa oyundan ve sonucunda herhalde hepimizin kabulu oldu. Haksızlığa uğramamıza rağmen... Onun için İngiltere maçı bizim için başka şeylerin başlangıcı olur."

"Caner ilk günden beri tercih ettiğim bir oyuncu. 2 ay da oynamasa yine koyacağım. Caner özel bir bek. Benim için yeneteklerine göre biraz geride olabilir ama ben ofansiz bir bek istediğim için. İngiltere'den sonra buraya geldi çalışmaya. Ekip oyuncularına ihtiyacımız var. Hiç bir şey farketmez 6-7 maç oynanaması. Biz arayı kapatırız."

"BURAK G.SARAY'DA EPEY DAYAK YEDİ"

"Burak Türkiye'nin en önemli golcülerinden bitanesi. Böyle bir santraforun bizde olması çok önemli. Ben eminimki bizim rakiplerimiz Burak'ın burada olup olmamasını merak ediyordu. Arkadaki sakatlığı bitti öndeki başladı. Çok şükür son gelen mr'ında hiç bişe çıkmadı. Burak önemli bir silah. Burak ve Cenk'in bu formu. Kenardan gelip bu kadar doğru oynayan ve hiç problem yapmayan Cenk herkese örnek olan bir oyuncu. Bana başka bir alternatif zorlama mesajını veriyor olabilir ikisi birden. Muhakkak ki Burak 3-5 ayı doğru geçirmedi. Galatasaray'da baya bir dayak yedi. Psikolojik olarak. Burada gerekeni yaptık. Çin'de de arkadaşlarımız onu yalnız bırakmadı. Cenk'le beraber Burak'ın iyileşmesi bizim için çok önemli."

"20+3'E SIĞMIYORUZ"

"Kadroyu açıklamak çok zor bir iş. İnanıyorum ki arkadaşlarımla birlikte en doğru en adaletli kadroyu açıklayacağız. Ben ileriyi gören bir adamım o yüzden Mehmet Topal'ı ilk Almanya maçında stoper oynattım. Hiç aklına geliyor mu Ozan'ın stoper oynacağız. Sıkışırsak oynayacak. Hepiniz ve halkınızın sempati duyduğu oyuncular vardır. 20+3'e sığmıyor. Maalesef bazıları olmayacak. Kimse Karadağ maçını sormadı. Liste daha önemli hepiniz için."

Haberin Devamı
YORUM YAZ