MENÜ

Alanyaspor tarih yazdı

Adana ve Karabük’ün ardından Süper Lig’e çıkan son takım Alanyaspor oldu. Normal süresi 1-1 biten, uzatmalarda da skorun değişmediği Play-Off finalinde Turuncu- Yeşilliler, Adana Demirspor’u penaltılarda yıktı; tarihinde ilk kez bu mutluluğu yaşadı.

Alanyaspor tarih yazdı

Konya’ya ayak bastığımızda 21 yıldır Süper Lig özlemiyle yanıp tutuşan Adana Demir taraftarı karşıladı bizi, her yer Masmavi. Konya Stadı’nın etrafını görenler kendini 5 Ocak’ta sanır. İçeri girdik durum aynı. Alanyalılar da gelmiş ama Demirliler sığmamış. Öyle coşkulular ki Alanyalı oyuncular bile ısınırken şaşkınlıkla onları izliyor.

Haydar damgası

Ortam böyle olunca doğal olarak sezonun en iyi takımı Alanya bocaladı. Demir’in ilk atağında titreyen savunmanın hatasını Pote kafayla cezalandırdı. Taraftarın gücü bir yere kadar. Adana ekibi stoperleri oyuna sokamadı, ön liberolar 3. bölgede topa bile dokunamadı. Yani Demir yine takım olarak çıkamadı. Ortama ısınan Alanya da böylece sazı eline aldı. 37’de sahanın en iyisi Yasin ortaladı, Emre 1-1’i yaptı. Oyundan düşen Demir’i devre de diriltemedi. 61, 64 ve 65’te Alanya işi bitirebilirdi. 76’da Burak’a karşı Haydar devleşti.

Şuttan çok torpil

Kalesine şuttan çok torpil gelen tecrübeli eldiven adeta takımını ipten aldı ve maç uzadı. Ayite’nin sakatlanması, Sezer’in ise Pote’ye adım attırmaması pozisyonları kısırlaştırsa da mücadele hep üst düzey kaldı. Uzatmada Demir taraftarı son kez ateşledi saha içini. Yılmaz Vural da Abdülkadir kozunu oynadı. 117’deki kafasında yine Haydar’ın elleri vardı. Kazanan da penaltılara kaldı. İki takımı da kutlamak gerek bu mücadele için ama tarih hep kazananları hatırlar. Tebrikler Alanyaspor. Bu başarı sonuna kadar hak edildi.

Ömer Necati Albayrak

Kalpar 3. kez başardı

Alanyaspor’un başarılı teknik direktörü Hüseyin Kalpar, 3. kez bir takımı Süper Lig’e taşıdı. Daha önce Yimpaş Yozgat ve Samsunspor’la tarih yazan tecrübeli çalıştırıcı, Alanya’yı da hedefe ulaştırdı. Maçın ardından konuşan başarılı çalıştırıcı, “Malzemecisinden aşçısına kadar herkesin bu başarıda emeği büyük. Çok istedik ve hak ettik. Çok mutluyum” dedi.

O büyü bozuldu...

Ligde normal sezonu 3. bitiren takımlar Play-Off’tan hiç mutlu sona ulaşamamıştı. Ta ki düne kadar. Alanyaspor deyim yerindeyse bu büyüyü bozdu ve 3. tamamladığı sezonun ardından önce Balıkesir’i ardından Demirspor’u devirip Süper Lig’e çıktı.

Demir yine çıkamadı

PTT 1. Lig’de son 4 sezonda 3. kez Play-Off’a kalma başarısı gösteren Adana Demirspor, mutlu sona yine ulaşamadı. Elazığspor’u son dakika golüyle yarı finalde eleyen Çukurova ekibi penaltılarda Alanya’ya mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşadılar.

İki takıma da ihtar

Torku Konyaspor Kulübü 18’er bin kişilik yer ayırdığı her iki takıma da maç öncesi ihtar yolladı. Edinilen bilgiye göre maç sonunda yer yer çıkan gerginliklerin neden olduğu tribün zararları taraftarı oldukları takımlar tarafından karşılanacak.

Konya’da kuş uçmadı

Konya şehrinde maç öncesi çok geniş güvenlik önlemleri vardı. Her iki takım taraftarı da stada bu sayede bir arbede yaşanmadan girebildi. Maç sonunda da önlemler devam etti. Sadece penaltılar esnasında ufak çaplı olaylar çıktı.

Rekor prim kaçtı

Adana Demirsporlu futbolculara yönetimin yanı sıra yerel yönetimlerden de büyük primler vaat edilmişti. Şimşekler, Süper Lig biletini alabilseydi tam 250’şer bin TL’lik primin sahibi olacaktı. Alanyasporlu oyuncuların ise 150’şer sin TL prim alacakları öğrenildi.

Vural’a özel kamera

PTT 1. Lig finalini 12 ayrı kamerayla görüntüleyen yayıncı kuruluş TRT, Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural için bir kameraman görevlendirdi. Jestleri, mimikleri ve tepkileri her zaman olay olan tecrübeli hocanın stres dolu anları en yakından görüntülendi.

Adana’da büyük hüzün

Konya’ya gidemeyen Demirsporlu taraftarlar maçı Adana’da dev ekranda izledi. Maçtan önce meşaleler yakan Lacivert- Mavililer yenilgi sonrası büyük üzüntü yaşadılar. Bazı sinirli taraftarlar sandalyeleri ve çevredeki camları kırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ