MENÜ

Derbi, yıllar sonra yarı yarıya

Antalya Arena’da dün akşam tarihi bir final yaşandı. 30 bin kişi kapasiteli Antalya Arena’da Galatasaray ve Fenerbahçe’nin taraftarları yarı yarıya tribünleri doldurdu. Maç öncesinde karşılıklı olarak gerginlik yaşayan futbolseverler, 90 dakika boyunca takımlarına destek verdi.

Derbi, yıllar sonra yarı yarıya

Türkiye Kupası’ndaki dev finalde uzun süre sonra bir ilk gerçekleşti. Antalya Arena’da yapılan final karşılaşmasında iki takım taraftarı da eşit sayıda yer aldı. Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu’nun verdiği karar gereği, Galatasaray taraftarları Antalya Stadı’nın kuzey tarafından, Fenerbahçe taraftarları ise güney tarafından tribünlere alındı.

Sarı-Kırmızılılar kuzey ve doğu tribünlerinden, Sarı-Lacivertli futbolseverler ise batı ve güney tribünlerinden karşılaşmayı izledi. Mücadeleyi tribünlerden izleyen yaklaşık 30 bin taraftardan yarısı Galatasaraylı, diğer yarısı da Fenerbahçeli olarak stada alındı.

Yabancı madde attılar

Dev mücadele öncesi tribünlerden birbirlerine sözlü sataşmalarda bulunan taraftarlar, uzun süre karşılıklı küfürleşti. Ayrıca, batı tribününde yer alan Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaraylı taraftarların bulunduğu kuzey tribününe maç öncesinde yabancı ve patlayıcı madde attı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ