MENÜ

Demeç savşları başladı

Yarı finalde eşleşen Fenerbahçe-Galatasaray arasındaki serinin ilk maçının ardından iki kulüp yaptıkları açıklamalarla gündem yarattı. Yeni olaylar, 2014 finalinde yaşanan söz düellolarını anımsattı.

Demeç savşları başladı

Süper Lig yarı finalinde, bir tarafta Avrupa Ligi 2’si Fenerbahçe, diğer tarafta Avrupa Kupası şampiyonu Galatasaray vardı. Mücadelesi keyif verecek serinin ilk maçının ardından yine polemikler gündem yarattı. Yapılan açıklamalar adeta, 2014 yılına damgasını vuran final serisindeki olayları hatırlattı.

O dönemde de iki ezeli rakip, şampiyonluk için eşleşmiş, ancak her maç öncesi ve sonrasında yönetimlerin yaptığı açıklamalar adeta durumu ‘demeç savaşları’na çevirmişti. Hatta serinin 5. ve son maçına Galatasaray çıkmamış, basketbol olumsuz yönde bir milad yaşamıştı.

Federasyon cezayı kesti

Türkiye Basketbol Federasyonu, çarşamba günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray Odeabank maçında ev sahibi taraftarların küfürlü tezahüratına para cezası verdi. TBF, yaptığı açıklamada Sarı-Lacivertli kulübe taraftarlarının küfürlü tezahüratları sebebiyle 7.500 TL ceza verdiğini açıkladı.

‘Göksenin’e yapılan küfürleri kınıyorum’

Galatasaray Odeabank Kaptanı Sinan Güler instagram hesabı üzerinden bir açıklama yaparak Göksenin Köksal’a yapılan küfürleri kınadığını bildirdi. Güler’in açıklaması şöyle: “Oynadığımız maç sonrası basın toplantısı sırasında sorulan soru üzerine, sakatlığımı ciddiye alıp geçmiş olsun dileyenlere teşekkür ettiğimi söylemiştim. Ancak maç içerisinde takım arkadaşım Göksenin’e ve ailesine bazı Fenerli taraftarlar tarafından yapılan ağır küfürlü tezahüratı şiddetle kınıyorum. Basketbol sahasında böyle şeylerin azalması için herkesin çaba göstermesi gerekiyor.”

Telefon mesajını davaya verdi!

Galatasaray Coachu Ergin Ataman, maç sonrası bir Fenerbahçeli taraftarın telefonuna gönderdiği mesajı Instagram hesabından paylaştı. Mesajdaki, “Bu gece Ataşehir’de validenizle girdiğimiz münasebetten ziyadesiyle memnun kaldık. 2 gün sonra tekrar gerçekleştirmeyi can-ı gönülden istiyoruz” ifadelerine karşın Ataman, bu kişiyi savcılığa vereceğini belirtti. Ataman, mesajı yollayan Fenerbahçeli taraftar için, “Her kimsen telefonuma bu mesajı yollayan sen ve senin gibiler Türk sporundan temizlenecek! Numarayı derhal savcılığa iletiyorum!” açıklamasını yaptı.

‘Başkan olan şahısla göz temasım olmadı’

Ataman, Fenerbahçe’nin açıklaması sonrası suskunluğunu bozdu: “Bir pozisyonda yaşananlardan sonra salonda gerginlik artmasın diye oyuncumu kenara aldım. Ancak bizim benchin yakınındaki grubun, milli bir sporcuya çok ağır küfürlü tezahüratı başlayınca baş hakemden anons yaptırmasını istedim. Susturulması gereken bu grubun tezahüratları ekranlardan da gayet net bir şekilde duyuldu. Ancak baş hakem ısrarla bunu reddedince ben de kendisine itiraz ettim. Ne Fenerbahçe taraftarıyla, ne de Fenerbahçe Başkanı olan şahıs ile en ufak bir diyalog ve göz temasım olmamıştır. Fenerbahçe’nin yaptığı açıklamayla yine ben ve sporcum hedef haline getirilmiştir. Şunun da altını çizmek isterim ki bu zihniyet, her platformda sürdürdüğüm Fair-Play çabalarının önüne geçemeyecektir.”

Fenerbahçe: Göksenin ve Ataman tahrik etti

Fenerbahçe Kulübü açıklamasında, “Karşılaşmasının ilk dakikasından son dakikasına kadar, rakip takımın antrenörü Ergin Ataman’ın ve rakibin 61 numaralı oyuncusu Göksenin Köksal’ın, Fenerbahçe tribünlerini tahrik etmek için yaptıkları akıl almaz el kol hareketleri ve küfürleri tüm kamuoyunun malumudur. Ergin Ataman ve Göksenin Köksal, maçın başından sonuna kadar taraftarımızı tahrik etmek için her yolu denemişler, tribünlerin boşaltılması suretiyle maçın seyircisiz oynanması için ellerinden geleni yapmışlar ancak taraftarımızın sağ duyusu bu planlı oyuna müsaade etmemiştir. Milli takım antrenörlüğü yapan bir şahsın ve oyuncusunun, daha önceden planlandığı açık olan ve maç boyu devam eden tahrik amaçlı hareketleri konusunda kamuoyunun dikkatini çekiyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

Galatasaray: Bu tabloyu şiddetle kınıyoruz

Galatasaray Kulübü, Ülker Sports Arena’daki maçta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman’a sert bir şekilde bağırırken ki fotoğrafını paylaşıp, “Bu Tabloyu Şiddetle Kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamada, “Hem Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız’ın hem de Türk Erkek Milli Basketbol Takımımız’ın Baş Antrenörü olan Ergin Ataman’ın tüm iyi niyet çabasına ve yapıcı mesajlarına rağmen Ülker Arena’da maruz kaldığı bu tabloyu şiddetle kınıyoruz. Maç esnasında rakip kulübün başkanı tarafından sergilenen tutumun yorumunu da Türk spor kamuoyuna bırakıyoruz” denildi.





Haberin Devamı
YORUM YAZ