MENÜ

Galatasaray 1-0 Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Türk futbolunun iki devi Galatasaray ile Fenerbahçe kapıştı, gülen taraf ezeli rakibini Podolski'nin attığı golle 1-0 yenen Aslan oldu. Tarihinde kupayı 17. kez müzesine götürmeyi başaran Sarı-Kırmızılılar, Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde ederek UEFA'dan gelen cezanın ertelenmesini önledi.

Galatasaray 1-0 Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasında Galatasaray ile Fenerbahçe, Antalya'da kozlarını paylaştı.

Türk futbolunun iki dev takımını karşı karşıya getiren kapışmada gülen taraf Jan Olde Riekerink komutasındaki Sarı-Kırmızılı ekip oldu.

Sarı-Lacivertli ezeli rakibini Lukas Podolski'nin kaydettiği golle 1-0 mağlup eden Cim Bom, kupayı üst üste 3'ncü, toplamda ise 17. defa müzesine götürmeyi başardı.

Böylece Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde eden Aslan, UEFA'dan gelen cezanın ertelenmesinin önüne geçti.

VOLKAN TEHLİKELİ GELDİ

Mücadelenin 5. dakikasında Fenerbahçe önemli bir pozisyon yakaladı. Alper Potuk'un pasıyla topla buluşan Volkan Şen tehlikeli geldi. Ceza alanına giren Sarı-Lacivertli oyuncu, şutunu çekti ama Galatasaray savunmasına çarpan top kaleci Fernando Muslera'da kaldı.

PODOLSKİ KALE DİBİNDE!

Karşılaşmanın 6. dakikasında bu kez Galatasaray önemli bir fırsatı harcadı. Emre Çolak'ın kullandığı serbest vuruşta arka direğe yönelen topa Lukas Podolski kale dibinde dokundu. Fakat Alman yıldızın vuruşunda top dışarı çıktı.

Podolski ve Sneijder'den Emre Çolak'a uyarı

POLDI VURDU, FABIANO ÇIKARDI

Müsabakanın 12. dakikasında Podolski, Selçuk İnan ve Wesley Sneijder arasında çalışılmış bir frikik organizasyonu gerçekleşti. Vuruşu Sneijder'in yapması beklenirken, kaptan Selçuk, topu Podolski'ye çıkardı. Alman yıldızın vuruşunda kaleci Fabiano topu çıkardı.

ALPER GOLE YAKLAŞTI

Fenerbahçe, 26. dakikada Alper Potuk ile tehlikeli geldi. Nani'nin soldan getirdiği topla buluşan Sarı-Lacivertli futbolcu şutunu çekti, fakat savunmada Jason Denayer'e çarpan top kornere çıktı.

..VE İLK GOL! PODOLSKI SAHNEDE: 1-0

Maçın 31. dakikasında skordaki dengeyi Galatasaray bozdu. Emre Çolak'ın kullandığı köşe vuruşunda topu Denayer kafasıyla arka direğe çıkardı. O bölgede bulunan Podolski yaptığı dokunuşla topu filelere gönderdi: 1-0.

Galatasaray 1-0 Fenerbahçe



MEŞALELER SAHAYA ATILDI

Galatasaraylı taraftarlar, gol sonrası meşaleleri yaktı. Bazı seyirciler, meşaleleri sahaya attı. Antalya Stadı'nı yoğun bir sis bastı.

MUSLERA VE BA KAPIŞTI!

Dakika 36'da Nani'nin kullandığı kornerde topu Muslera çıkıp alırken Ba'nın faulüne maruz kaldı. Bu duruma sinirlenen Uruguaylı kaleci, Sarı-Lacivertli savunmacının üzerine yürüdü. Diğer futbolcular da devreye girince gerginlik tavan yaptı. Olayın dinmesi sonrası hakem Mete Kalkavan, Alper ve Muslera'ya sarı kart gösterdi.

Maçın ilk 45 dakikalık bölümü Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle noktalandı.

Galatasaray'a kötü haber! Sneijder sakatlandı

VAN PERSIE VE SNEIJDER ÇIKTI

Karşılaşmada ikinci yarıya her iki takım da birer değişiklikle başladı. Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, oyuna ilk müdahalesini yaptı ve Robin van Persie'nin yerine Fernandao'yu sahaya sürdü. Galatasaray'da ise kaburgasında sorun yaşayan Wesley Sneijder'in yerine ise Aurelien Chedjou oyuna dahil oldu.

FERNANDAO KAFAYI VURDU AMA...

Mücadelenin 53. dakikasında Fenerbahçe, ikinci yarıda oyuna dahil olan Fernandao ile tehlike yarattı. Şener Özbayraklı'nın açtığı ortaya penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Brezilyalı forvet kafayı vurdu ama top dışarı çıktı.

DİREKTEN DÖNDÜ

Portekizli yıldız futbolcu Nani'nin kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken topa vuruşunu yapan Abdoulaye Ba ile gole yaklaşan Fenerbahçe direğe takıldı.

Sahaya giren taraftarı polis engelledi

DENAYER FIRSAT TEPTİ

Karşılaşmanın 66. dakikasında Galatasaray, Belçikalı stoper Denayer ile önemli fırsatı değerlendiremedi. Deneyimli futbolcu Sabri Sarıoğlu'nun ceza sahasına gönderdiği topa Sarı-Kırmızılı defans oyuncusu kafa vuruşunu yaptı, Fenerbahçe'nin file bekçisi Fabiano kornere çeldi.

YİNE FERNANDAO...

Dakika 78'de sağ kanattan Nani'nin ortasına iyi hareketlenen Fernandao, savunmada Denayer'i aşan topa kafayı vurdu ama Brezilyalı oyuncu önemli bir fırsattan daha faydalanamadı.

GÖKHAN ORTALADI, KİMSE YOK

Karşılaşmanın 83. dakikasında sağ taraftan gelişen atakta Josef'in uzun pasıyla topla buluşan Gökhan Gönül, Carole'u geçip ceza alanına yöneldi. Sarı-Lacivertli sağ bekin ortasında topun yöneldiği bölgede hiçbir takım arkadaşı yoktu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve kupayı kazanan taraf Galatasaray oldu.

Gökhan Gönül'den sert açıklama!

TAKIM KADROLARI

GALATASARAY

1-Fernando Muslera, 7-Yasin Öztekin, 8-Selçuk İnan (K), 10-Wesley Sneijder, 11-Lukas Podolski, 18-Sinan Gümüş, 22-Hakan Kadir Balta, 23-Lionel Carole, 26-Semih Kaya, 52-Emre Çolak, 64-Jason Denayer

Yedekler: 99-Cenk Gönen, 5-Bilal Kısa, 9-Umut Bulut, 21-Aurelien Chedjou, 27-Martin Linnes, 29-Olcan Adın, 55-Sabri Sarıoğlu

FENERBAHÇE

40-Fabiano Ribeiro, 3-Hasan Ali Kaldırım, 4-Simon Kjaer, 5-Mehmet Topal (K), 6-Josef De Souza, 11-Robin Van Persie, 17-Nani, 19-Şener Özbayraklı, 20-Volkan Şen, 26-Alper Potuk, 53-Abdoulaye Ba

Yedekler: 25-Ertuğrul Taşkıran, 8-Ozan Tufan, 9-Jose Fernandao, 10-Diego Ribas, 24-Michal Kadlec, 50-Lazar Markovic, 77-Gökhan Gönül

Haberin Devamı
YORUM YAZ