MENÜ

Fenerbahçe'nin kupa finali 11'i belli oldu!

2015-2016 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinde bu akşam Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Vitor Pereira'nın sahaya süreceği ilk 11 belli oldu.

Fenerbahçe'nin kupa finali 11'i belli oldu!

Fenerbahçe bu sezonun son maçında Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak.

Sarı Lacivertliler, büyük umutlarla girdikleri sezon Avrupa'da Braga'ya elenip, şampiyonluğu da Beşiktaş'a kaptırınca tek hedef Türkiye Kupası kaldı.

Vitor Pereira'nın maça hangi 11'le başlayacağı oldukça merak konusuydu. Portekizli teknik adam, Gökhan Gönül'ün yerine Şener Özbayraklı'yı tercih ederken Bruno Alves yerine de Ba'ya görev verdi.

Orta sahayı bozmayan Vitor Pereira, ilerde de Van Persie ile gol arayan taraf olmak istiyor.

İşte Fenerbahçe'nin ilk 11'i;

Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef, Alper Potuk, Volkan Şen, Nani, Van Persie

Yedekler:
Ertuğrul Taşkıran, Michal Kadlec, Gökhan Gönül, Ozan Tufan, Diego Ribas, Lazar Markovic, Jose Fernandao.


Fenerbahçe Galatasaray derbi maçı ne zaman? 2016-2017


Galatasaray ilk sırada

Türkiye Kupası bugüne kadar 53 kez oynandı. Galatasaray 16 kupayla ilk sırayı aldı. Sarı-kırmızılı takımı 9 zaferle Beşiktaş izledi. Trabzonspor'un 8, Fenerbahçe'nin 6 Türkiye Kupası bulunuyor. Anadolu takımları da 2'şer kez Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe, Altay ve Kocaelispor'la, 1'er kez de Bursaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor ve Kayserispor'la kupanın sahibi oldu.

Sarı Kırmızılılar kupada üstün

Galatasaray ile Fenerbahçe bugüne kadar kupa finalinde dört kez karşı karşıya geldi ve hepsinden de Galatasaray üstün ayrıldı. Sarı-kırmızılıların 12 golüne, sarı-lacivertliler 4 golle karşılık verebildi.


Galatasaray 1-0 Fenerbahçe


16 kez kazanan Aslan...

Galatasaray, 21 kez final oynayıp 16 kez kazandığı Türkiye Kupası'nda bu sezon oynadıkları 11 maçtan 8 galibiyet, 3 beraberlikle ayrılarak finale geldi. Galatasaray, kupada attığı 24 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü.

Sarı Lacivertliler 8 gol yedi

Bugüne kadar çıktığı 14 finalde 6 kupa kaldıran Fenerbahçe, kupada oynadığı 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 27 gol atıp 8 gol yedi.





Haberin Devamı
YORUM YAZ